Henry Grimes Faaraon kanssa Korjaamolla

843
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju / Tampere Jazz Happening.

 

Kuva: Maarit Kytöharju / Tampere Jazz Happening.

Yhdysvaltalainen basisti Henry Grimes tuo mukanaan mykistävän otoksen jazzin historiaa, kun hän saapuu soolokeikalle Korjaamolle Helsinkiin joulukuussa. Hurjien elämänvaiheiden kautta musiikkilegendaksi selvitynyt Grimes on soittanut muun muassa Gerry Mulliganin, Sonny Rollinsin, Thelonious Monkin, Benny Goodmanin, Charles Mingusin, Cecil Taylorin ja Albert Aylerin kanssa.

Grimesin ura on kulkenut omia, uskomattomia polkujaan. 50-luvulla uransa huipulla ollut Grimes katosi julkisuudesta, ja 60-luvun lopulla hänen oletettiinkin yleisesti kuolleen.Vuonna 2003 bassonsa myynyt ja hanttihommilla itseään elättänyt Grimes löydettiin pienestä vuokra-asunnosta Los Angelesista. William Parkerin lahjoittaman basson ja ystävien talkoilla maksamien matkakulujen avulla Grimes muutti New Yorkiin ja alkoi jälleen tehdä musiikkia.

Helsingin konsertin avaa syksyllä 2011 kehutun debyyttilevynsä julkaissut Faarao Pirttikangas Kuhmalahden nubialaiset -yhtyeensä kanssa. Faaraon romuluisesti ja vastustamattomasti svengaava musiikki hakee vaikutteensa mm. varhaisesta amerikkalaisesta gospelista, suomalaisista kansanlauluista ja afrikkalaisesta musiikista.

Henry Grimes (US)
Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset
Perjantai 16.12. klo 21-03
Show time 22.30 / 21.30 (K-18)
Korjaamo, Kulmasali / Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki
Liput ennakkoon 15€ + mahd. toimituskulut / ovelta 17€
Korjaamolaiset 13,50€ + mahd. toimituskulut / 15,50€
www.tiketti.fi 0600-1-1616 (1,69 €/min + pvm)
Konsertin järjestävät Mental Alaska, Helmilevyt ja Korjaamo.