Turku Jazz uudistuu

920
lukukertaa

Turku Jazz festivaali ja sitä järjestävä yhdistys, Turku Jazz ry, ovat tämän vuoden kuluessa uudistaneet tuotantoaan ja organisaatiotaan. Yhdistyksen jäsenmäärä on vuonna 2005 lähes kaksinkertaistunut ja tapahtumasta vastuussa olevaa yhdistyksen hallitusta on uudistettu.

Kolmekymmentä vuotta hallituksen puheenjohtajana toiminut Jarl Enqvist halusi tasavuosien tultua täyteen vetäytyä yhdistyksen johtotehtävästä ja syyskokouksessa 15.10. uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin FM Kimmo Hyyppä. Vuoden 2006 vaihteessa tehtävät virallisesti aloittava Kimmo Hyyppä on toiminut aiemmin mm. Pori Jazzin tuotannossa sekä erilaisten suurtapahtumien ja oopperatuotantojen taustalla.

”Festivaalin näkyvyyttä ja osin sisältöäkin on aikomus päivittää vastaamaan nykyaikaisen elämystuotannon sisältöjä. On tärkeää että Turku aktiivisena Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 -kandidaattina näkyisi tulevaisuudessa myös Suomen ja miksei Euroopankin jazzkartalla”, sanoo vastavalittu puheenjohtaja.

”Yritämme tulevina vuosina saada aikaan talven ja kevään taitteeseen sijoittuvan, Suomen festivaalikauden avaavan ja laajaa yleisöpohjaa kiinnostavan tapahtuman, jonka imago on tuore ja innokas.”

Turku Jazz -yhdistys lakkautti viikonlopun kokouksessa myös 1970-luvun jäänteenä voimassa olleen toiminnanjohtajan tehtävän, joka todettiin taloudellisesti raskaaksi pienelle yhdistykselle. Vetovastuu tapahtuman tuotannosta siirtyi kokonaan puheenjohtajalle ja hallituksen asiantuntijajäsenille.

Toimintaa varsinaisen festivaalitapahtuman ulkopuolella aloitellaan jo ensi kuussa, Turku Jazz järjestää 16.11. yhteistyössä Turun muusikot ry:n ja Turun seudun musiikkiopiston kanssa kolmen suomalaisen huippukitaristin konsertin Sibelius-museossa. Konsertissa esiintyvät Jukka Tolonen, Raoul Mannola ja Timo Lehto.

Seuraava Turku Jazz -festivaali järjestetään 30.3.–2.4.2006. Festivaaliohjelma julkistetaan heti sen valmistuttua marraskuun aikana ja liput tulevat myyntiin jouluksi.