Ahava & Strings Ranskassa, Saksassa ja Suomessa

1172
lukukertaa

Helmikuussa 2005 kantaesitetty Ahava & Strings -ohjelma sai heinäkuussa uusia ulottuvuuksia Mia Simanaisen ja Ahavan esittäessä ohjelmansa kahden jousikvartetin voimalla Ranskan Picardiessa.

Ahavaa varten kokoonpantu Kielo -kvartetti on kotoisin Picardiesta ja Luflo-Maja -kvartetti Saksan Thuringenista. Innostuneet nuoret jousisoittajat työskentelivät Ahavan kanssa yhteensä viikon pituisen jakson ajan, joka sisälsi kolme konserttia Picardien alueella. Tähän kolmen maan hankkeeseen liittyvät vielä konsertit Thuringenissa 21.-24.10. ja Suomessa 26.-27.10.2005.

Konsertissa kuullaan Ahavan ohjelmistosta poimittuja sävellyksiä, joiden jousisovituksista vastaa Kari Ikonen. Lisäksi kuullaan Ikosen juuri tätä kokoonpanoa varten säveltämä teos. Konsertissa yhdistyvät Ahavan tyylillinen moni-ilmeisyys ja jousikvartettien höyhenenkevyt, joustava sointimaailma.

Ahava: Mia Simanainen – laulu, Kari Heinilä – huilut, saksofonit, Kari Ikonen – piano, Mika Kallio – rummut

Kielo-kvartetti (Picardie, Ranska): Dorothée Royez – I viulu, Déborah Benayoun – II viulu, Olivier Bourges – alttoviulu, Hugo Rannou – sello

Luflo-Maja–kvartetti (Thüringen, Saksa): Martin Funda – I viulu, Jasmin-Madeleine Pammer – II viulu, Florian Richter – alttoviulu, Lukas Dihle – sello

Ainutlaatuinen projekti on osa Assecarmin järjestön tuottamaa ”Piiri” -hanketta, tukijanaan Euroopan Unioni, sekä Suomen Jazzliiton tuottamaa Vapaat Äänet Ranskassa -hanketta, jota tukevat ESEK ja LUSES. Ahava kiittää lisäksi Valtion Säveltaidetoimikuntaa saamastaan tuesta.

Konsertit Suomessa:
Ke 26.10. Loviisa, Marilyn klo 19:00. Liput 8 euroa.
To 27.10. Helsinki, Kanneltalo klo 19:00. Liput 9/6 euroa.

Edellinen artikkeliJenny Robson
Seuraava artikkeliTurku Jazz uudistuu
Kirjastonhoitaja. Kirjoittelija.
Jaa