Kanneltalon jazzkevät 2005

847
lukukertaa

Kanneltalon vilkkaan jazzkevään avaavat Ilmiliekki Quartet ja Hukletus Duo.

Ilmiliekki Quartet valittiin vuonna 2004 Finland Festivalsin vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Yhtyettä on kiitetty selkeästä soundista ja kypsästä ilmaisusta. Ilmiliekki pyrkii yhdistelemään musiikissaan jäsentensä mieltymyksiä freejazzin mestareista tämän päivän rockiin. Oman tuotannon ohella Ilmiliekin ohjelmistoon kuuluu yksi Björkin ja yksi Radioheadin sävellys – Ilmiliekkimäisinä versioina.

Ilmiliekki Quartet perustettiin tammikuussa 2002 pohjoismaista Young Nordic Comets -yhtyekilpailua varten, jonka se voitti. Yhtyeen debyyttilevy March of the Alpha Males julkaistiin marraskuussa 2003. Levy sai toisena palkittuna vuoden 2004 Teosto-palkinnon. Yhtyeen keulahahmo, trumpetisti Verneri Pohjola valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi kesällä 2004.

Hukletus Duon musiikki koostuu improvisaatiosta ja kokeilevista elementeistä, jotka sisältävät vaikutteita jazzista, kansanmusiikista sekä rockista. Duon puhallinosuuksista huolehtiva Tapani Variksen pohja on kansanmusiikissa, rumpalia Erkki Joutsenoa voi puolestaan luonnehtia underground-muusikoksi, joka vie eteenpäin omaa näkemystään musiikin tekemisessä.

Ilmiliekki Quartet: Verneri Pohjola, trumpetti, Tuomo Prättälä, piano, Antti Lötjönen, basso, Olavi Louhivuori, rummut.
Hukletus Duo: Tapani Varis, saksofonit, huilut, Erkki Joutseno, rummut.
Järjestäjinä Vapaa Kajahdus ry ja Kanneltalo. Liput 7/5 e.

Tulossa kevään 2005 aikana:
to 10.2. klo 19.00 Vapaat äänet: La Campagnie des Musiques à Ouir (Ranska) & Gourmet (Suomi)
to 10.3. klo 19.00 Erja Lyytinen Liput
ke 16.3. klo 19.00 Kvalda Liput
to 7.4. klo 19.00 Kimmo Pohjonen & Eric Echampard 
to 14.4. Jouni Järvelä Group