Piano Winter Kajaanissa

1348
lukukertaa

Kajaanissa järjestetään Helmikuun 18. ja 19. päivinä kaksipäiväinen pianojazziin keskittyvä musiikkitapahtuma, Piano Winter 2005. Tapahtuman järjestää Kainuun Jazzkevät Oy ja sen taiteellisena johtajana toimii romanialaissyntyinen pianisti Marian Petrescu.

Kajaani Piano Winter 05 tarjoaa kaksi konserttia Kaukametsän Salissa ja konserttien jälkeen jammaillaan Ravintola Kalpeassa Kukossa, City Blues Cafe:ssa ja Club 96:ssa.

Perjantaina 18. 2. konsertissa kuullaan Iiro Rantalan soolokonsertti ja sen lisäksi Claes Andersson Trio soittaa kunnianosoituksen piano-jazz-legenda Thelonius Monkille.

Lauantaina Kaukametsässä soittavat yksi suomalaisen nuoren jazzin kansainvälisestikin menestyksekkäimmistä trioista eli Joona Toivasen Trio ja konsertin päättää Marian Petrescu Trion läpileikkaus pianojazzin historiasta. Eli Marian Petrescu trio:neen esittelee pianojazzin tyylejä 20-luvuln ragtimestä Oscar Petersonin, Bill Evansin ja kumppaneiden k autta tähän päivään.

Konserttien ja jamien lisäksi Piano Winter:in yhteydessä järjestetään myös Trio Töykeiden klinikka Kainuun ammattiopiston musiikin opiskelijoille.

Perjantai 18.2
IIRO RANTALA SOOLO
CLAES ANDERSSON TRIO Claes Andersson – piano Pentti Mutikainen – basso Reiska Laine – rummut

Lauantai 19.2
JOONA TOIVANEN TRIO Joona Toivanen – piano Tapani Toivanen – basso Olavi Louhivuori – rummut
MARIAN PETRESCU TRIO Marian Petrescu – piano Mihai Petrescu – basso Raimo Väyrynen – rummut