New Orleans Helsinki Connection kiertueella

1217
lukukertaa

Suomalais-yhdysvaltalainen New Orleans Helsinki Connection lähtee kaksiviikkoiselle kiertueelle elokuun puolivälissä. Kiertue alkaa Norjasta, jossa yhtye esiintyy Sildajazz-festivaalilla Haugesundissa. Sildajazz on yksi Euroopan suurimpia klassisen jazzin festivaaleja. Tämänvuotinen festivaali on järjestyksessä kahdeksastoista. Noin 50.000 hengen yleisöä viihdyttävät 180 tilaisuudessa noin 300 muusikosta koostuvat 60 kansainvälistä yhtyettä. Esiintyjälistalla on sekä Euroopan että Yhdysvaltojen parhaita jazz-artisteja, tänä vuonna mm. Ahmad Jamal Trio, Take 6, Patti Austin, Lillian Boutté, Les Gigolos ja The Brasshoppers. Ainoat suomalaiset muusikot Sildajazzissa ovat NOHC:n Thomas Rönnholm ja Katja Toivola.

Norjasta New Orleans Helsinki Connectionin matka jatkuu kohti Suomea ja Lahden Jazztoria, jossa yhtye esiintyy 17. elokuuta. Tämän jälkeen kokoonpano soittaa neljänä iltana helsinkiläisklubi Storyvillessä. Lisäksi perjantaina 20. elokuuta yhtye soittaa gospel-konsertin Töölön kirkossa.

Vuonna 2002 perustettuun New Orleans Helsinki Connectioniin kuuluvat laulaja Tricia Boutté, trumpetisti-laulaja Leroy Jones, pasunisti Katja Toivola, kitaristi Todd Duke, pianisti Paul Longstreth, basisti Mitchell Player ja rumpali Thomas Rönnholm. Yhtyeen jäsenet edustavat tyylisuunnan huippua kotimaissaan ja heidän muita yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Allen Toussaint, Fats Domino, Harry Connick Jr., Danish Radio Big Band, Luther Kent, Preservation Hall Jazz Band, Wardell Quezerque, John Boutté, Bob French, Crönk, Dr. John ja Joe Sample.

NOHC julkaisi New Orleansissa äänitetyn esikoislevynsä huhtikuussa 2004. At Last ­niminen levy sisältää New Orleans ­jazzin klassikoita, jazz- standardeja sekä uusia originaalisävellyksiä. Levy on soinut New Orleansin radioissa varsin taajaan ilmestymisestään lähtien. At Lastin Suomen jakelusta vastaa levykauppa Digelius (Laivurinrinne 2, 00120 Helsinki, puh. 09-666375, www.digelius.com). Yhdysvalloissa levyä myy mm. Louisiana Music Factory (210 Decatur Street, New Orleans, LA 70130, www.louisianamusicfactory.com).

New Orleans Helsinki Connection – elokuu 2004:
Tricia Boutté, laulu
Leroy Jones, trumpetti, flyygelitorvi ja laulu
Katja Toivola, pasuuna
Todd Duke, kitara
Mitchell Player, basso
Thomas Rönnholm, rummut

11.-14.8.2004 Sildajazz, Haugesund, Norja
17.8.2004 Lahden Jazztori, Lahti
20.8.2004 Gospel-konsertti, Töölön kirkko
21.8.2004 Jazz Club Storyville, Helsinki

Edellinen artikkeliKeitelejazz 2004
Seuraava artikkeliGnomus: II
Jaa