Olli Ojajärvelle Josef Kaartinen -palkinto

978
lukukertaa

Tenorisaksofonisti Olli Ojajärvi on Suomen Saksofoniseura r.y:n vuoden 2003 Josef Kaartinen stipendiaatti.

Seuran jäseninä on 190 saksofonistia, tanssi-, viihde, jazz- ja klassisen musiikin alalta.

Vuodesta 1995 seura on järjestänyt joka kevät konsertin Malmitalolla, puolet klassista, puolet jazz-musiikkia, ja konsertin yhteydessä on julkistettu em. stipendin saaja, vuorovuosin klassikkojen ja jazz-muusikkojen kesken. Valinta kohdistuu jo valmiisiin, mutta uran alkutaipaleella oleviin; tarkoitus on kohdistaa huomiota nuoriin kykyihin.

Tämänvuotinen stipendiaatti Olli Ojajärvi on toki jo tunnettu jazzpiireissä. Hän on vuodesta 2000 kuulunut UMO:n miehistöön, ja esiintyy myös oman yhtyeensä kanssa, sekä mm. Kannaste-Ojajärvi Quartetissa, Tabak- ja SoSo-yhtyeissä. Levyltä hän on kuultavissa mm. UMO:n One More Time Suite ja Transit People -albumeilla ja Markus Ketolan Jatkumo-levyllä.

Alkuinnostuksen Olli kertoi saaneensa Oulunkylän Yhteiskoulun musiikkiluokan ja sittemmin Pop&Jazz konservatorion innoittavassa ilmapiirissä, siellä oli myös siihen aikaan mm. Iiro Rantala, Rami Eskelinen ja Janne Murto, sekä big band -touhuissa myös Upi Sorvali. Opiskelu jatkui Sibelius lukiossa ja Sibelius Akatemian jazzosastolla.

Kevätkonsertin (23.4.)  jazz-osuuden Malmi-talolla soitti Olli Ojajärven trio, Olli tenorisaksofoni, Ville Huolman basso ja Teppo Mäkynen rummut. Esityksessä kuultiin myös Ojajärven sävellyksiä, ja niitä samoinkuin koko esiintymistä leimasi intensitiivinen, moderni melodisuus. Trio tuntui todella viihtyvän Malmitalon hyvässä sali- ja soundimiljöössä.

Teksti: Teuvo Siikasaari, Suomen Saksofoniseura r.y:n sihteeri