Lassy, Timo & Mäkynen, Teppo: Live recordings 2019-2020

1305
lukukertaa
DESIGN BY MATTI NIVES.

2021 We Jazz Records WJCD32

1.Fallow
2.Zomp
3.Liberty
4.Hypno
5.Aero
6.Kobi
7.Solution black
8.Ecru
9.Telemagenta
10.Calling James

All compositions by Timo Lassy & Teppo Mäkynen.

Timo Lassy /sax), Teppo Mäkynen (drums).

Produced & mixed by Teppo Mäkynen / Another Rok Solid Production
Recorded live at We Jazz Festival, Porvoo Jazz Festival and G Livelab Helsinki by Juho Luukkainen and Kimmo Antikainen
Mastered by Pauli Saastamoinen

Arvio: 4 tähteä

Saksofonisti Timo Lassyn ja rumpali Teppo Mäkysen ensimmäinen levy ilmestyi suunnilleen vuosi sitten. Studiolevy saa nyt peräänsä konserttitaltioinneista kootun albumin, jossa puolet materiaalista on debyytiltä tuttua.

Niistä tutuista Fallow on hieno, meditatiivinen aloitus albumille. Valitettavasti uppoutuminen katkeaa saman tien kappaleen perään paukahtaviin aplodeihin, ja sama toistuu vielä siellä täällä muuallakin. Ihan noin musiikin kannalta olisi toiminut paremmin, jos yleisölle olisi esittänyt kainon toiveen suosionosoitusten säästämisestä konsertin loppuun tai poistanut läpytykset jälkikäsittelyssä. Tämä albumi olisi ehdottomasti ansainnut mahdollisuuden yhtenäiseen, häiriöttömään kokemukseen, niin syvälle mennään.

Saksofonin ja lyömäsoittimien duo on kovin riisuttu, mutta Lassy ja Mäkynen tekevätkin nyt nyanssien taidetta. Jokaisella äänellä, jokaisella soundivariaatiolla on iso vaikutus. Kun soivaa materiaalia on normaalia vähemmän, on aikaa keskittyä yksityiskohtiin, nauttia Mäkysen rytmiikan draivista ja muuntelusta sekä Lassyn vapautuneisuudesta.

Groovesta freen kautta luomuambientiin parivaljakko jälleen matkaa, ja onnistuu luomaan täysipainoisen ja kiehtovan kokonaisuuden.