Grind 3: Live @ Herttoniemi

1419
lukukertaa

2021 Paahtimo Sounds, digitaalinen julkaisu

1.Afro
2.Rusinarasia
3.Tolvana

Ari-Pekka Kauppinen (bass), Ilkka Oksanen (drs), Antti Lähdesmäki (keys).

Miksaus & masterointi: Lauri Kallio

Arvio: 4 tähteä

Vain yksi vika: 3 biisiä on liian vähän. EP:n sijasta olisin mielelläni kuunnellut Grind 3:sta paljon pitemmälti. Muutaman kerran olen tämän hienon kollektiivin päässyt livenä kokemaan, ja eepeellinen pystyy antamaan vain pienen makupalan bändin osaamisesta.

Herttoniemessä on tallentunut takuuvarma biisikolmikko, elämäniloinen Afro, hulvattomasti poukkoileva Rusinarasia, ja meditatiivisiin sfääreihin liukuva Tolvana. Trion työtä on jälleen nautinnollista seurata: suurenmoiset yksilötaidot ovat vain lähtökohta, pitkälle jalostunut yhtyekemia on merkittävämpää.

Trio rakastaa grooven kehittelyä, kasvattelua ja elävöittämistä. Siinä piilee jankkaamisen riski, mutta nyansseista nauttiva voi vain ihastella rytmisen yhteistyön vähittäistä muotoutumista. Ari-Pekka Kauppinen on yksi parhaista sähköbasisteistamme, Ilkka Oksanen hieno lisä tähän rumpaleiden maahan. Antti Lähdesmäen ylimmäinen soundi on Rhodes-tyyppinen, mutta Rusinarasiassa särmäinen efektointi vie jo liki sähkökitaran tonttia. Tolvanan johdattelujakson barokkijazztunnelmointia Lähdesmäki muovaa mestarillisesti.

Erinomaiselle ensemblelle voi vain toivoa paljon keikkoja (sitten joskus), tätä yhteistyötä kannattaa huolella vaalia. Trio toimisi myös mainiona alustana, jos musiikki joskus sattuisi vaatimaan laajennuksia esimerkiksi puhaltaja- tai kitaristivoimin.