Huttunen, Janne: Janne was here

2806
lukukertaa
Photo: Marek Sabogal.

2017 Hut-Tune Records NEO-002

1.Don’t hurry for me
2.Snake on the beach
3.Capetown boogie woogie
4.Gray and misty
5.Mumble and rumble
6.You can’t dunk
7.Janne was here
8.You’ll be there soon
9.My own moment

Janne Huttunen (sax), Henri Mäntylä (keys), Ville Herrala (bass), Jaska Lukkarinen (drs)

+ Kalevi Louhivuori (trp), Jay Kortehisto (trb), Abdissa Assefa (perc)

Recorded by Rosku Lohiniva, Miikka Huttunen
Mixed by Miikka Huttunen at Sonic Pump
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 4 tähteä

 

Janne Huttunen on monipuolinen muusikko, musiikkituottaja ja biisintekijä (Waltteri Torikkaa, Pete Parkkosta ja Robinia myöten). Rakkaus jazziin kuitenkin kestää, ja Huttunen kuvaakin oman jazz-albumin rakentamista liki pakkomielteeksi.

Kun lähtökohtana on kyky tehdä tarttuvaa poppia, osaa odottaa tarttuvaa tavaraa myös jazzlevylle. Aluksi taustakuuntelussa soinut levy ei kuitenkaan iskenyt kovinkaan napakasti sinänsä tiiviistä ja rönsyilemättömästä melodiikasta huolimatta. Tatsi muuttui, kun vaihdoin kuulokekuuntelun, pääsin musiikin sisälle aivan eri tavalla. Levy voitti puolelleen kuitenkin nimenomaan korkeatasoisen muusikkouden kautta. Huttusen perusbändi on loistava, kun maestron taustalta löytyvät pianisti Henri Mäntylä, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Suuresti nautin muutamista pianotrio-osuuksista, niiden kevyt lento nosti penkistä, ja loistoesimerkki tästä löytyy You’ll be there soon -kappaleen sisuksista. Huttunen on toki itsekin vakuuttava. Perussoundi on vahva ja kiinteä, mutta myös herkempää sointia löytyy nautittavaksi moneen otteeseen.

Huttusen jengin flow vie mennessään. Vauhtikappaleiden groove on kevyttä ja pakotonta, välissä virkistää Kapkaupungin boogie woogien poukkoileva rytmiikka, ja teemaltaan vähäinen Mumble and rumble kasvaa välillä melkoiseksi vyörytykseksi. Rauhallisemmissa mietinnöissä on maagisen kauniita jaksoja, malliksi vaikka harmaan elokuvan harmaalta pääteemalta maistuva Gray and misty tai hämyisän finaalin rakentava My own moment.

Janne was here, todellakin. Sen verran vahvan seinäkirjoituksen Huttunen kuitenkin vetäisi, ettei tämä käväisyyn jää. Toivotamme melodikon tervetulleeksi suomijazzin näyttämölle.