Nassaun Fasaani juhlistaa uusinta levyään vielä keikoilla huhti-toukokuussa

1129
lukukertaa
Cover design: Pekka Tuppurainen / Ljud + Grafik Stockholm.

Kotimaisen jazzin luottosoittajista koostuva jazzfunk-yhtye Nassaun Fasaani julkaisi 15. joulukuuta toisen albuminsa Nassonaut Fredriksson Music -levymerkin kautta. Keväällä yhtye juhlistaa nyt uutta julkaisuaan esittämällä levyn materiaalia muun muassa April Jazz Clubilla Espoossa sekä Flame Jazz Clubilla Turussa. Rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution perustama Nassaun Fasaani on sähköisen jazzfunkin mahdollisuuksia tutkiskeleva kvintetti, jossa vaikuttavat perustajakaksikon lisäksi suomijazzin ykkösnimet kosketinsoittaja Jussi Fredriksson, basisti Juho Kivivuori sekä perkussionisti Abdissa Assefa. Yhtyeen joulukuussa julkaistu Nassonaut-levy on jatkoa jo debyyttialbumi Returnilla kuullulle rikkaalle rytmiselle seikkailulle, tyylien fuusiolle sekä voimakkaiden Länsi-Afrikan ja Etelä-Amerikan rytmien vaikutteille.

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthenin ja saksofonisti Joonatan Raution yhteinen näkemys tämän päivän sähköisestä jazzfunkista. Yhtyeen musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä, jossa fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti yllättäviin mutta voimakkaisiin sovituksiin. Yhtyeen vuonna 2014 julkaistua debyyttialbumi Returnia seuraava julkaisu Nassonaut vie kuulijan kiehtovalle musiikilliselle matkalle Länsi-Afrikan ja Etelä-Amerikan rytmeihin. Nassaun Fasaanille ominaiset yllätykselliset sävellykset saavat seurakseen uudella albumilla rikkaita harmonioita, tarttuvia melodioita sekä tanssillisia rytmejä.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat kaikki tunnettuja kotimaisen jazzin ja rytmimusiikin huipulta. Räjähtävän virtuoottinen Toni Porthen tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä pop-artistien, kuten Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään yleisönsä instrumenttinsa tyylipuhtaana taiturina. Pianisti Jussi Fredriksson sähköistää Nassaun Fasaanin sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentävät sähköbassotaituri Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

Nassaun Fasaani: Nassonaut
Fredriksson Music 2017 (FRMCD23, julkaisupäivä 15.12.2017)
Jakelija: Playground Music

1. Ascensore Spaziale / 2. Authenticity / 3. Ewegoem / 4. Nassonaut / 5. Marula / 6. Moinhos de vento / 7. Kayame / 8. Nanoye

Toni Porthen, rummut / Joonatan Rautio, saksofoni ja kosketinsoittimet / Jussi Fredriksson, kosketinsoittimet / Juho Kivivuori, basso / Abdissa Assefa, lyömäsoittimet

Kaikki sävellykset: Joonatan Rautio, Toni Porthen

NASSAUN FASAANI LIVE
La 14.4. Turku, Flame Jazz Club
Pe 4.5. Espoo, April Jazz Club

https://open.spotify.com/album/738Bg68phXLhjGj3Fc0p4k
https://www.facebook.com/NassaunFasaani/