Rantala, Iiro: Good stuff

2079
lukukertaa
Cover art: Jiri Geller.

2017 ACT Music + Vision ACT 9851-2
Iiro Rantala & Ulf Wakenius: Good stuff

1.Vienna (Wakenius)
2.Carmen: Micaëla & Don José (Georges Bizet)
3.Helsinki (Rantala)
4.Palma (Rantala)
5.Seoul (Rantala)
6.Nessun dorma (Giacomo Puccini)
7.Sir Duke (Stevie Wonder)
8.Berlin (Wakenius)
9.What a wonderful world (George David Weiss & Bob Thiele)
10.Rome (Wakenius)
11.Giant steps (John Coltrane)
12.Love the stuff (Stuff) / Ain’t no mountain high enough (Nickolas Ashford & Valerie Simpson)

Iiro Rantala – piano, Ulf Wakenius – guitar.

Produced by Siggi Loch
Recorded 5/2017 by Nanni Johansson at the ACT Art Collection Berlin
Mixed and mastered by Klaus Scheuermann

Arvio: 4,5 tähteä

 

Kuuntelin tätä levyä intensiivisesti taannoin, ja nyt kun palasin sen äärelle parin viikon tauon jälkeen tuntui peräti omituiselta. Bizet’n, Puccinin, Wonderin ja Coltranen biisit maistuivat edelleen klassikoilta, mutta nyt myös Wakeniuksen ja Rantalan omat sävellykset maistuivat ihan samalta, tutuilta klassikoilta, joihin oli mahtava palata. Kahden viikon pikanostalgiat tuli siis kehitettyä?

Rantalan ja Wakeniuksen ”hyvää kamaa” -kokoelma vaikuttaa syntyneen helposti. Suosikkibiisejä muiden tuotannosta, väliin omia reissumiehen maailmaa kuvastavia sävellyksiä, homma kasaan ilman sen kummempia pähkäilyjä ja lausuntokierroksia. Totuus voi olla toinenkin, mutta täytyyhän tässä kaiken olla helppoa, kun tuo soittokin on niin pakotonta ja kevyttä.

Jos on raskasta ja kevyttä musiikkia, niin tämä on ultra-kevyttä. Tällaisen keveyden soittaja voi saavuttaa vain kun on tehty virtuoosihommia vuosikymmeniä. Mihinkään ei ole pakko työntää ylivaikeita kuvioita, mutta jos sellaisia sattuu mieleen juolahtamaan, niin antaa mennä vaan, sormet eivät asetu esteeksi.

Välillä vedetään tunteella, sensaatiomaisen sensitiivisesti, toisaalla kaahataan ja ilakoidaan. Oli tunnelma mikä tahansa, rakkauden soittamiseen ja nimenomaan yhdessä soittamiseen kuulee joka hetki.