Hirvonen, Olli: New Helsinki

2529
lukukertaa
Cover photo by Luke Marantz ; Design by Darren Rumney.

2017 Edition Records EDN1087

1.Arps
2.Gravity
3.Invisible
4.Fundamental
5.N.E.B.
6.Absolute
7.Lavola

All compositions by Olli Hirvonen.

Olli Hirvonen (guitar), Walter Smith III (tenor saxophone), Adam O’Farrill (trumpet), Luke Marantz (piano & rhodes), Marty Kenney (bass), Nathan Ellman-Bell (drums).

Recorded, mixed and mastered 10-12/2016 by Max Ross at Systems Two, Brooklyn, New York
Additional recordings by Olli Hirvonen at Studio1038

Arvio: 4 tähteä

 

Yhdysvaltain New Yorkissa vaikuttava Olli Hirvonen on koto-Suomessa ehkä jäänyt näiden meidän ”paikallisten” kitarahirmujen varjoon, mutta tämä sekstettilevytys korjannee tilannetta. Hirvosen kanssa Helsinkiä on pistämässä uusiksi amerikkalaismiehistö. Hirvosen oma soundi ja tatsi on useinkin kallellaan fuusion suuntaan, mutta kokonaisuus käykin kovin mielenkiintoiseksi kun muu yhtye on ajoittaista sähköpianoa lukuun ottamatta tyystin akustinen. Walter Smith III:n tenorisaksofoni, Adam O’Farrillin trumpetti ja Luke Marantzin piano saavat runsaasti tilaa, joten mistään kitarasankarin paahtolevystä ei todellakaan ole kyse. Vilkkaan ja koukeroisen Arps-avauksen jälkeen ryhmä rahoittuu Gravityyn, mutta säilyttää jäntevyytensä. Samalla tavalla kestävälle pohjalle Hirvonen ja ryhmä rakentavat muutkin kappaleensa, ne pitkätkin, sooloja on niin että taatusti riittää, mutta niiden aikana ei jämähdetä paikalleen, vaan mennään koko ajan eteenpäin. Marantz, Smith ja O’Farrill maistuvat joka kuuntelulla aina vain maukkaammilta, ja kun kompin tiukkuudestakaan ei jää mitään puuttumaan, on ilolla todettava, että Hirvonen on kasannut todella laadukkaan porukan. Jälkimakusteluissa juuri tuo kitaristin roisin otteen yhdistäminen akustisen jazzbändin kanssa on kokonaisuuden persoonallisuuden paras tae. Hirvosen originaalimateriaali kantaa komeasti, ja levyn kuumimmissa kohdissa ryhmä on mätössään täysin pitelemätön. Erinomaista meininkiä joka laidaltaan!