Tjango!: Greens and blues

3092
lukukertaa
Graphic design: Laura Leite.

2017 TGOCD02

1.Waltz for Lina (Leinonen)
2.Caravelle caravan (Hyväluoma)
3.Tjango’s blues (Hyväluoma)
4.Hum-boogie-woogie (Leinonen)
5.The leaves are falling (Leinonen)
6.And he’s got the blues (Leinonen)
7.Swing 17 (Leinonen)
8.Wedding waltz (Anttila)
9.Dagger rag (Leinonen)
10.Winter garden (Leinonen)
11.Breaking the wave (Leinonen)

Antti Leinonen (harmonikka), Otto Tolonen (kitara), Tero Hyväluoma (viulu), Tarmo Anttila (kontrabasso).

Produced by Antti Leinonen and Otto Tolonen
Recorded 2/2017 by Niklas Ahlsved at Paahtimo, Helsinki
Mixed and mastered by Hannu Lamminmäki at Musapaahtimo, Helsinki

Arvio: 4,5 tähteä

 

Toiselle pitkäsoitolleen Tjango!-yhtyeen kokoonpano on muuttunut, Radion sinfoniaorkesterissa soittavan Pasi Eerikäisen tilalle on tullut Tero Hyväluoma, Helsingin kaupunginorkesterissa soittavan Eero Ignatiuksen on korvannut Tarmo Anttila. Hyväluoma ja Anttila ovat kokeneita kansanmuusikoita, jotka ovat myös soittaneet pitkään yhdessä.

Perustajajäsenistä ovat siis vielä mukana haitaristi Antti Leinonen ja kitaristi Otto Tolonen. Sävellyksellisesti Tjango! on entistä selkeämmin Leinosen varassa, Hyväluoma jeesaa kahdella, Anttila yhdellä kappaleella.

Ja aivan kuten esikoisella, oma materiaali on vahvaa. Se kulkee nyt entistä monipuolisemmin Pariisista Buenos Airesiin, Pohjanmaalta Pohjois-Amerikan preerialle. Swingiä ja svengiä, boogie woogieta ja ragtimea, bluesia ja latinalaisrytmejä.

Ja miten upeita valsseja levyllä onkaan! Waltz for Lina, The leaves are falling, Wedding waltz ja Breaking the wave kelpaisivat helposti asiantuntevasti laaditulle 2000-luvun Best of waltz -kokoelmalle.

Tjango!n instrumentaatio on mainio, klassinen kitara, harmonikka, viulu ja kontrabasso kuulostavat jo paperilla hyvältä yhdistelmältä, ja kun soittajat ovat tätä tasoa, onnistuminen on taattu. Materiaalin ohella verevä sointi ja jouheva svengi ovat ne avainasiat, jotka nostavat yhtyeen mestarilliseksi. Levy on erinomainen, mutta keikalla tämä huimuus vielä korostuu.