Söder, Inga: Stream carries

1898
lukukertaa
Photo: Heli Hirvelä ; Design: Anna Serita.

2016 Inga Söder PRECD058

1.Stream carries (Söder)
2.Trust yourself (Söder)
3.Heal me (Söder)
4.I just feel that you love me (Söder)
5.Home is near you (Söder)
6.Silence of soul (Haavisto)
7.Too much for my heart (Anttila)
8.Don’t want you to go (Söder)
9.Falling in love it isn’t hard (Söder)

Inga Söder (voc), Joonas Haavisto (p, keyb), Ape Anttila (b), Ville Pynssi (dr)

+ Matti Oja (g), Jukka Eskola (tp), Lasse Joamets (v), Anne Somero (v), Susanna Nietula (vla), Juhana Ritakorpi (vc).

Executive producer: Inga Söder
Produced by Ape Anttila
Recorded at Midas Studios, Vaasa
Strings recorded at Oulu Pop Jazz Conservatory, Oulu
Recorded by Tommi Vainikainen
Mixed by Aku Rannila, CPON-huone, Järvenpää
Mastered by Svante Forsbäck, Chartmakers, Helsinki

Arvio: 3,5 tähteä

 

Popvaikutteista jazzia vai jazzvaikutteista poppia? Inga Söderin debyyttialbumi ei anna selkeää vastausta, molemmat tulkinnat ovat mahdollisia, sillä painotukset vaihtelevat alati. Söderin juuret ovat jazzissa, mutta pitkään hän on laulanut eri populaarimusiikin alalajeja eri yhteyksissä. Voi hyvinkin olla niin, että se omin, genrejä sekoittava tyyli on löytynyt jo ensimmäiselle levylle.

Söderin lauluvoiman moni muistaa Voice of Finland -ohjelmasta, mutta show-sapluunasta eroavasti hän on tällä levyllä koko ajan omalla mukavuusalueellaan. Söder herkistelee hienosti, mutta tarvittaessa äänestä löytyy lujuutta. Tekeminen on kauttaaltaan puhdasta ja vahvaa. Ja tyylikästä.

Kun bändikin on erinomainen, kaikki on kiinni materiaalista.

Söder on laulava lauluntekijä. Paria poikkeusta lukuun ottamatta hän on sekä säveltänyt että sanoittanut kaikki kappaleet. Myös sovittamassa Söder on ollut, muita sovittajia ovat olleet ennen kaikkea yhtyeen ydinmuusikot Joonas Haavisto, Ape Anttila ja Ville Pynssi.

Söderin oma materiaali ei ole missään tapauksessa heikkoa, muttei valitettavasti myöskään kauttaaltaan säväyttävää. Kappaleisto on hyvin varmaa ammattinaisen työtä, muttei huolitellusta toteutuksesta huolimatta kyllin omaperäistä tehdääkseen järisyttävää vaikutusta musiikin markkinoilla. Tuskin on yllätys, että vähiten lämpenen pophölkkäävälle osastolle, eniten jatsikkaimmille vedoille.

Söder onkin mielestäni tehnyt fiksun valinnan kun on ottanut mukaan yhden Haaviston ja yhden Anttilan kappaleen syventämään levyn jazzklangia. Söderin omista kappaleista kannattaa ensimmäisenä kokeilla balladiosastoa, esimerkiksi jousikvartetin kultaama Falling in love it isn’t hard voi yllättää monen herkän sielun ja pysäyttää kovemmankin menijän.