Ibrahim Maalouf ja UMO konsertoivat Savoy-teatterissa

1238
lukukertaa

UMOn kansainvälisten vierailijoiden sarja saa jatkoa marraskuussa, kun yksi tämän hetken kiinnostavimmista jazznimistä, Libanonissa syntynyt ja Pariisissa varttunut trumpetisti Ibrahim Maalouf saapuu orkesterin vieraaksi. Kulttuuritaustastaan ammentava virtuoosi yhdistää musiikissaan kotiseutujensa melankolista mielenmaisemaa, arabialaisvaikutteita, jazzia, hip hopia, elokuvamusiikkia ja jopa rockia perinteisiä rajoja rikkoen. Jazztrumpetin uudeksi ääneksi kehuttu Maalouf tunnetaan ilmeikkäästä soitostaan ja improvisoinnistaan.

Jo pikkupoikana soittamisen ja säveltämisen aloittanut Maalouf on levyttänyt kahdeksan albumia, niistä tuoreimmat Red & Black Light ja Kalthoum julkaistiin vuonna 2015. Hän on säveltänyt musiikkia myös sinfoniaorkestereille, kuoroille ja elokuviin, mm. Yves Saint Laurentin vuonna 2015 ilmestyneeseen elämänkertaan. Yhteisiä meriittejä on kertynyt mm. Stingin, Elvis Costellon, Oxmo Puccinon sekä Amadou & Mariamin kanssa. Miehen palkintokaappi pullistelee erilaisia palkintoja niin jazzin kuin klassisenkin musiikin puolelta.

Savoy-teatterin konsertissa kuullaan Ibrahim Maaloufin sävellyksiä, joiden big band -sovitukset on tehnyt pianisti, säveltäjä- ja sovittajaguru Jim McNeely. Hän on sovittanut materiaalin frankfurtilaiselle hr-Bigbandille, jolta UMO saa sovitukset käyttöönsä. Mukana on myös aivan tuoreita sovituksia Maaloufin uusimmilta albumeilta.

Ibrahim Maalouf & UMO
Kapellimestarina Mikko Hassinen
Su 27.11. klo 18.00 Savoy-teatteri, Helsinki
Liput Ticketmasterista toimituskuluineen 34 € / 30 € / 17 €