Salesvuo, Tomi: Rhythm

1997
lukukertaa

2016 Satomusic cd01
Tomi Salesvuo East Funk Attack: Rhythm

1.Rhythm
2.Funk that war
3.Funky Friday
4.Rhythm is da thing
5.We got it good
6.Mr. Prince II
7.Love (I need it)
8.Funking it with J
9.Messed up world

All music by Tomi Salesvuo.

Anniina Karjalainen (voc), Kasperi Kallio (keyb), Roope Löflund (sax), Mari Talala (tp), Marzi Nyman (g), Matias Kiiveri (g), Jarkkis Toivanen (b), Joonas Kaikko (perc), Tomi Salesvuo (dr).

+ 4: MC Sam Renascent (rap)
+ Antti Rissanen (tb)
+ additional keyboards, solo on 4: Ilmari Aitoaho
+ backing vocals: East Funk Attack

Produced by Tomi Salesvuo
Recorded at Hollywood House Studio by Matias Kiiveri
Additional recordings at Musala by Tomi Salesvuo
Mixed at Hollywood House and Finnvox studios by Matias Kiiveri

Arvio: 3,5 tähteä

 

Rumpali Tomi Salesvuo on saanut hiottua nuorista soittajista melkoisen kovan funk-porukan. Groove on ykkönen, ja niin sen pitää ollakin. Komppi kulkee, rummut ja basso potkivat raisusti ja kitarat rohisevat ja riffittelevät siinä mukana. Ja on isossa orkassa vahvuutena vielä kiipparit ja puhaltimetkin.

Pohjat toimivat siis täysillä, mutta materiaalista en innostu kuin ajoittain. Välillä on löysää, välillä biisit maistuvat jopa aavistuksen korneilta. Parhaimmillaan meno on kuitenkin sen verran vakuuttavaa, että olisi mukava nähdä bändi keikalla jossakin hikisessä klubissa, näkisipä kuittaako livemeininki nuo pienet puolivillaisuudet pois. Ainakin levyn loppupuolella muutaman kerran väläyttelevä Marzi Nyman pääsisi keikalla kunnolla irti.

Vokaalipuolella Anniina Karjalainen on vakuuttavin. Miesten räpit ja laulut eivät innosta, mutta toteanpa samalla ettei tuo laita oikein olekaan minun lajiani. Eikä ole tanssiminenkaan, johon suurin osa levystä kuitenkin selkeästi yrittää viekoitella. Ei siis minun levyni, mutta kyllä Salesvuon läpeensä ammattitaitoinen suomifunk varmasti yleisönsä löytää.