Matheson, Alan & Mikkola, Wade: Duetti

1610
lukukertaa
Cover art "Receding ice in April" by Janna Syvänoja ; Graphic design by Pirta Mikkola.

2014 AMK-1007

1.Sunset tower (Kenton)
2.Riina’s ring (Matheson)
3.Lotus blossom/Après un reve (Strayhorn/Fauré)
4.Goya’s step (Mikkola)
5.Not forgotten (Matheson)
6.T.S.C. (Matheson)
7.In a sentimental mood (Ellington, Mills, Kurtz)
8.’Trane to Leipzig (Matheson)
9.B.L.P. (Matheson)
10.I’ll remember April (Raye, DePaul, Johnson)

Alan Matheson (p, cnt, fl-h), Wade Mikkola (b).

Recorded 7/2009 & 8/2010 at Godzinsky Soundteam Studios
Mixed and mastered 10/2012
Engineer Robert de Godzinsky

Arvio: 4 tähteä

 

Perskutaralla, että tykkään tästä duosta! Avainsana on luonnollisuus. Tämä on täysin teeskentelemätöntä toimintaa, ei minkäänlaista yliyrittämistä näköpiirissä. Jouhevaa kahden miehen svengiä, kaunista tyylittelyä akustisen pianomusiikin maailmassa. Korva lepää!

Kanadalaispianisti Alan Matheson ja oma Wade Mikkolamme, pitkään Amerikassa viihtynyt, mutta nyttemmin Helsinkiin asettunut basisti, sopivat täydellisesti yhteen.

Myös levyn vaihtelu on luontevaa. Sitä tarjoaa Mikkola soittamalla välillä jousella, ja Matheson soittamalla kahdessa kappaleessa kornettia, yhdessä flyygelitorvea. Molemmat soittajat viihtyvät jazzsvengin ja kamarimusiikillisen esittämisen välimaastossa, siinä duon ehtymätön voima.

Levyn kappaleista viisi on Mathesonin, yksi Mikkolan. Lainat tulevat standardiosastolta: Kenton, Strayhorn, Ellington ja levyn päättävä April in Paris, joka tunnetaan paremmin nimeltään kuin tekijöidensä puolesta.

April on myös hyvä valinta levyn sisäänheittokappaleeksi: duon yhteissoitto on tässä ilmavaa, kiireetöntä, herkkää ja tunnelmallista, erehtymättä silti hetkeksikään sentimentaaliin viihteellisyyteen. Nostalgista joillekin, minulle vain kovin kaunista musiikkia, tässä ja nyt.