Winter, Niklas & Vinikainen, Teemu: Eight songs seven keys

1879
lukukertaa
Layout: Heikki Kännö/Äänimaa.

2010 Abovoice 1016

1.Blue Monk (Thelonious Monk)
2.Deep waters (Winter)
3.Hall market (Viinikainen)
4.Moment intro (Winter)
5.Moment (Winter)
6.My funny valentine (Rodgers & Hart)
7.For Sofia (Winter)
8.No sigar (Viinikainen)

Teemu Viinikainen, Niklas Winter (g).

Produced by Niklas Winter
Recorded 3/2010 live at Abovoice Studio
Mixed and mastered 4/2010 by Miikka Huttunen

Arvio: 3,5 tähteä

 

Kitaraduo Teemu Viinikainen ja Niklas Winter operoi jazzin alueella, mutta samalla ote on hyvin kamarimusiikillinen. Saundillisestikin he ovat lähellä ei-rytmimusiikillisia yleisiä ihanteita, sillä sointi on yleensä puhdas ja ”hienostunut”. Soittimet ovat puoliakustisia, mutta sähkön vaikutus on niukka, kun äänitys antaa tilan soida kauniisti. Perusajatus yhdistää näitä muusikoita, kummankin omimmassa tyylissä voisi sanoa modernismin ponnistavan varovaisesti ulos jazzin mainstreamista. Samalla kun kitaristit ovat löytäneet toisensa duoksi asti, he tuntuvat myös entisestään lähentyneen toisiaan tyylillisesti, joten leppoisasti etenevästä kokonaisuudesta kasvaa hyvin yhtenäinen ja tasapainoinen.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 11/2010.