Ohne Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustajaksi

1387
lukukertaa
Ohne.
Kuva: Maarit Kytöharju.
Ohne.

Pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun finaalissa Helsingissä Suomea edustaa triokokoonpano Ohne. Yhtye voitti lauantaina 22.5. Helsingin Belly-ravintolassa pidetyn 26-vuotialle ja sitä nuoremmille muusikoille suunnatun kilpailun Suomen-osuuden. Toiseksi sijoittui The Smalls -kvintetti, jonka trumpetisti Kalevi Louhivuori palkittiin lisäksi solistille myönnettävällä tunnustuspalkinnolla.

Suomen osakilpailun voittaneen Ohne-yhtyeen muodostavat vibrafonisti Panu Savolainen, saksofonisti-klarinetisti Jens Bockämp ja kitaristi Olli Hirvonen. Tuomaristo kiitti voittajayhtyettä hyvästä yhtyesoitosta, rohkeasta sävellystyöstä, bändin laajasta solistisesta voimasta sekä hyvästä kontaktista yleisöönsä. Lisäksi erityismainninan sai bändin persoonallinen tapa ylläpitää ja samalla uudistaa jazzin traditiota.

Finaalipaikan lisäksi YNJC:n Suomen-osakilpailun voittanut Ohne sai 1000 euron arvoisen rahapalkinnon. Toiseksi sijoittunut The Smalls puolestaan kartutti bändikassaansa 700 eurolla, ja solistipalkinnon suuruus oli 300 euroa. Suomen osakilpailun tuomaristoon kuuluivat Jazzliiton puheenjohtaja Juha Söder, laulaja Mirja Mäkelä sekä Ricky-Tick Records -levymerkin omistaja Antti Eerikäinen. Kilpailussa esiintyi neljä yhtyettä: Ohne, The Smalls, Hi Ball Punch sekä Puf!.

Suomen Jazzliitto myönsi YNJC-osakilpailun yhteydessä lisäksi Andania-tunnustuksen levykauppa Digeliuksen omistaja Emu Lehtiselle osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi. Lehtinen on ollut keskeinen henkilö helsinkiläisessä jazz-elämässä sitten Digeliuksen perustamisen vuonna 1971.

Osakilpailuvoittaja Ohne esiintyy Suomen edustajana Young Nordic Jazz Comets -finaalissa Helsingin Birdland-klubilla lauantaina 18.9. sekä osana Suomen Jazzliiton tuottaman Jazz-Espa -konserttisarjaa Espan lavalla 9. heinäkuuta.