Tarja Halonen on Vuoden Jazzdiggari 2010

1048
lukukertaa

Jazzmuusikot ry:n hallitus on valinnut vuoden 2010 Jazzdiggariksi Tasavallan Presidentti Tarja Halosen. Palkinto myönnetään aktiiviselle jazzkonserteissa ja klubeilla käyvälle kuulijalle, joka osoittaa toiminnassaan aitoa ja jatkuvaa kiinnostusta jazzmusiikkiin sekä edustaa reilua ja avointa yhteisöllistä asennetta. Vuosittain myönnettävä palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa 13.5.2010 Musiikkiteatteri Kapsäkissä järjestetyssä HelaJazz-tapahtumassa.

Jazzmuusikot ry:n hallitus perustelee valintaa sillä, että Tarja Halonen on omalla toiminnallaan tuonut näkyvyyttä jazzmusiikille käymällä aktiivisesti jazzkonserteissa sekä jazzfestivaaleilla ja osoittamalla yleisesti positiivista jazzhenkisyyttä. Halosen kaudella elävä jazzmusiikki on säännöllisesti ollut ohjelmistossa myös Linnan Juhlissa, mikä on osaltaan lisännyt kotimaisen jazzin näkyvyyttä ja kuulijakuntaa. Elävän musiikin tilaisuudet ja aktiivinen yleisö ovat suomalaisen jazzin menestyksen elinehto ja taidemuotoa eteenpäin vievä voima.

Vuoden Jazzdiggari -palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa

Jazzmuusikot ry jakoi 13.5.2010 kolmatta kertaa Vuoden Jazzdiggari-palkinnon. Ensimmäisen, vuonna 2008 jaetun palkinnon sai Seppo Hanste ja häntä seurasi vuonna 2009 Eila Kaarresalo-Kasari.

– Haluamme jazzmuusikkoina korostaa aktiivisen, elävää jazzmusiikkia kuuntelemassa käyvän yleisön merkitystä. Jazz on esittävä ja kommunikoiva taidemuoto, jolle yleisökontakti on elinehto, sanoo Jazzmuusikot ry:n puheenjohtaja Reija Lang.

Monisävyisen laulujazzin teemalla toteutetussa HelaJazz-tapahtuman konserttiosuudessa esiintyivät laulusolisteina Helena Siltala, Iiris Rautio, Juki Välipakka, Reija Lang, Sanni Orasmaa, Johanna Iivanainen ja Aili Ikonen. Muusikot olivat Jari Perkiömäki, Risto Toppola, Veikko Hakkarainen, Ari Poutiainen, Wade Mikkola ja Tuomas Timonen.

Jazzmuusikot ry on perustettu vuonna 1997 ammattimuusikoiden yhteisöllisen toiminnan ja vaikuttamisen moottoriksi. Yhdistyksellä on tällä hetkellä n. 100 muusikkojäsentä. Jazzmuusikot ry on Jazzliiton jäsenyhdistys.