Kämäräinen, Timo: Pulpae

2208
lukukertaa

2009 Texicalli Records TEXCD-102

Kämäräinen, Timo: Pulpae

Cover art by Ville Pynnönen.

1.Special treatment
2.John’s suitcase
3.My dirty diary
4.Not the whole truth
5.No grudge
6.False alarm
7.Pohjanmaa, my prairie
8.Foetor oris
9.Source water and mountain air
10.Pieniä satuja

All music written by Timo Kämäräinen, except 10 by Mick Hanian.

Timo Kämäräinen (g, b, voc, keyb), Teemu Viinikainen (g), Joonas Riippa (dr)

+ 4, 7: Timo Hirvonen (b)
+ 5: Mr. Fastfinger (g)
+ 7: Ville Riippa (perc, harmonium)
+ 9: Esa Kotilainen (keyb)

Produced by Timo Kämäräinen
Recorded by Tommi Vainikainen at Mankku, Timo Kämäräinen at Hitsville, Ville Riippa at El Camino
Mixed by James Spectrum Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers, Helsinki

Arvio: 4 tähteä

Jazziksi ei Pulpae-levyn musiikkia voi millään muotoa luokittaa, joten levyn noteeraaminen Suomijazzin sivuilla menee välillisisten syiden piikkiin. Levyllä vahvasti vaikuttava Juurihoito-yhtye on vastikään ollut Jazzliiton kiertueella, sen soittajista kitaristi Teemu Viinikainen, basisti Timo Hirvonen ja rumpali Joonas Riippa ovat profiloituneet nimenomaan jazzmuusikoiksi. Kämäräisellä itsellään on toki laajempi profiili mm. Ismo Alangon bändin jäsenyyden kautta.

Pulpaella ei ole yhtään jazzia. Sen sijaan instrumentaalimusiikki kulkee laajan rytmimusiikillisen taipaleen, jolla progressiivinen ote hallitsee liikkeitä. Aloituksesta menee sähköisen virtuoottisen instrumentaalimusiikin linja Dave Edmundsin ja Love Sculpturen Miekkatanssi-vetoon asti. Rokkaavimmillaan yhtye progeilee jossakin Von Herzen Brothersin ja Kingston Wallin välissä. Ja löytyy sieltä myös psychobilly-surf-garage vaihdetta Laika & the Cosmonautsin vinoimmalta laidalta.

Hempeätä laulua, leppeitä melodioita, steel-kitaran leijailua, kitaristien kilpasoittoa, rauhallista ja rentoa, rajua ja rujoa. Monipuolinen, ehkä aavistuksen sekavakin levy, joka hienomuovaa edelleen Kämäräisen jo aikaa sitten omapäiseksi erottunutta muusikkokuvaa.