Contrasts: ”The quintet”

1657
lukukertaa

2008 AMK1004

Contrasts: The quintet

Cover design and photo: Atro Mikkola ; Graphic design:Pirta Mikkola.

1.Saucer eyes (Randy Weston)
2.April i Karis (Innanen)
3.Contrasts (Mikkola)
4.Sweet and lovely (Gus Arnheim)
5.Oleo (Sonny Rollins)
6.Falling water (Suonsaari)
7.SK 703 (Innanen)
8.All my yesterdays (Thad Jones)
9.Om jag var tonfisk i olja (Innanen)
10.Streetwise (Mikkola)

Mikko Innanen (as), Manuel Dunkel (ts, ss), Georgos Kontrafouris (p), Atro ”Wade” Mikkola (b), Klaus Suonsaari (dr).

Produced by Atro Mikkola and Georgos Kontrafouris
Recorded 1/2007 at the Soundsteam Godzinsky Studio, Kirkkonummi
Engineer: Olli Ovaskainen
Mixing by Jussi Lampela and Atro Mikkola
Mastering 10/2008 by Robert de Godzinsky, Soundsteam Studio.

Arvio: 4 tähteä

Contrasts-yhtye on syntynyt halusta asettaa kaksi vastakohtaista solistia samoihin kehyksiin. Basisti Wade Mikkolan ideoimassa projektissa nämä toisensa kohtaavat ”erilaiset” ovat saksofonistit Manuel Dunkel ja Mikko Innanen. Dunkel on postbop-pohjainen soittaja, joka viihtyy mainiosti modernin mainstreamin alueella. Innanen taas on ehkä Suomen hillittömin vapaan laidan puhaltaja, joka on monilla yhtyeillään luovinut aivan uusille vesille. Innaselle ei ole kuitenkaan vieras ajatus pyöriä perinteiden seassa. Esimerkiksi Delirium-yhtye tuntui keikoilla kantavan koko jazzin historiaa harteillaan selkeästä free-henkisyydestä huolimatta. Myös Contrasts-kuvioissa nuori Innanen on se joka lähestyy muita sovinto mielessä. Loppujen lopuksi solistit tukevat toisiaan selkeistä eroistaan huolimatta, eivät kilpaile. Jännää jännitettä riittää, mutta kvintetti kasvaa yhtenäiseksi ja voitokkaaksi.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 8/2009.