Tokka: Tokka

2657
lukukertaa

2009 Texicalli Records IMPALA 017

Tokka: Tokka

Art work: Otto Mäkilä, design: Juha Lökström.

1.Hill cape (Hassinen)
2.Hell boy (Hassinen)
3.Tokka (Kantonen)
4.8.1. (Kantonen)
5.Rumpatus (Kantonen)
6.Ota-ota (Kantonen)
7.Hall of puritans (Hassinen)
8.La Barca (Kantonen)

Seppo Kantonen (p), Ville Herrala (b), Mikko Hassinen (dr)

Produced by Mikko Hassinen & Seppo Kantonen
Recorded at Finnvox Studios & mixed at Neomusic by Miikka Huttunen

Arvio: 4,5 tähteä

Seppo Kantonen on vetänyt pianotrioa aiemminkin. Kymmenisen vuotta sitten virityksen nimi oli Klang, ja kimpassa olivat tuolloin basisti Uffe Krokfors ja rumpali Markku Ounaskari. Viime vuosina pianistia on nähty mm. Eero Koivistoisen ja Mikko Innasen yhtyeissä, ja nyt on tullut jälleen aika yrittää uudella miehistöllä tämän jazzpianistien kuninkuuslajin parissa. Mikko Hassinen on tuttu soittokumppani sekä Koivistoisen yhtyeestä että UMOsta. Basisti Ville Herrala puolestaan on singahtanut parissa vuodessa tuntemattomuudesta Ville Huolmanin ja Antti Lötjösen rinnalle kolmen kysytyimmän jazzbasistin tiimiin. Tokka ei kalpene lajin trendikkäiden ulkomaisten nimien rinnalla. Hassisen ja Kantosen sävellykset tekevät kokonaisuudesta tajuttoman monipuolisen, yhtyesoitossa on hulppeaa imua, ja Kantonen säihkyy kuin taivaan kirkkain tähti ikään. Tallella on nuoruuden energia, mutta visiot ovat laajentuneet. Kantonen on virtuoosi joka ei soita yhtään turhaa ääntä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 8/2009.