Pohjola, Mika & Walsh, Jill: Two for the road

2217
lukukertaa

2009 Done Records DR9156-2

Pohjola, Mika & Walsh, Jill: Two for the road

Layout: Lumi 4 Inc.

1.Two for the road (Henry Mancini)
2.It might as well be spring (Richard Rodgers)
3.I wished on the moon (Dorothy Parker)
4.From this moment on (Cole Porter)
5.Almost blue (Elvis Costello)
6.Something good (Richard Rodgers)
7.I’m glad there is you (Jimmy Dorsey)
8.This is new (Kurt Weill)
9.The good life (Sacha Distel)
10.Don’t go to strangers (Artur Kent)
11.I concentrate on you (Cole Porter)
12.Wild is the wind (Dmitri Tiomkin)
13.I don’t want to set the world on fire (Bennie Benjamin)
14.I cover the waterfront (Johnny Green)
15.Hey there (Richard Adler)
16.There’s a lull in my life (Mack Gordon)
17.Too close for comfort (Jerry Bock)

Mika Pohjola (p), Jill Walsh (voc).

Recorded 1/2008 at the Ninth Floor Studio, New York City
Audio and production by Mika Pohjola

Arvio: 2 tähteä

Ihan aluksi tuntuu mukavalta. Jill Walshilla on pehmeä ääni, ehkä rajalliset keinovarat, mutta ainakaan yliyrittämisellä ei musiikkia pilata. Kaksikko antaa pääosan säveltäjille, heidän melodioilleen. Levyn ongelmaksi muodostuu kuitenkin se ettei 17 kappaleen jatkumossa tapahdu juuri mitään, mikä ei olisi tullut selväksi jo alussa. Yhden kappaleen sieltä täältä kuuntelee mielikseen, mutta vähänkin pitempi putki alkaa pian rasittaa.

Kun Pohjola tyytyy melko pelkistettyyn säestämiseen, ja pysyy sooloissakin yleensä kiltisti kuosissa, vastuu kokonaismaun viimeistelystä jää pitkälti Walshille. Parhaat hetket ovat herkkää jazzlaulelmaa, mutta äärimmäisen vähäeleinen tekeminen ei valitettavasti riitä lähes tunnin mittaiseen ponnistukseen.

Walsh on hentoinen laulaja, mutta hän ei myöskään pysty siihen mihin moni understatementin tyylikseen valinnut huippu: korvaamaan voiman puutetta maagisen herkällä soundilla ja sävykkäällä fraseerauksella. Tässä tapauksessa ”vähäeleinen” ja ”tylsä” ovat harmillisen lähellä toisiaan.