Viinikainen, Teemu: Tales of Robert Dickson

1959
lukukertaa

2005 KSJAZZ 11759-3304-2

Viinikainen, Teemu: Tales of Robert Dickson

Photo & cover: Maarit Kytöharju.

1.Sneaking part I (Viinikainen, Hagans, Hirvonen, Lehtonen)
2.Duo improvisation I (Viinikainen, Hagans)
3.Two grooves (Hirvonen, Lehtonen)
4.Space dozen (Hagans)
5.Duo improvisation II (Viinikainen, Hagans)
6.Second thought (Hirvonen)
7.Sneaking part II (Viinikainen, Hagans, Hirvonen, Lehtonen)
8.The blues (Viinikainen)
9.Sneaking part III (Viinikainen, Hagans, Hirvonen, Lehtonen)
10.Kaituri (Viinikainen)

Teemu Viinikainen (g), Tim Hagans (tp), Timo Hirvonen (b), Jussi Lehtonen (dr)

Produced by: Teemu Viinikainen
Executive producer: Klaus Suonsaari
Recorded by: Tommi Vainikainen, Finnvox, Helsinki, 5/2004
Mixed by: Tommi Vainikainen
Additional recording and editing: Kimmo Antikainen, Sibelius Academy
Mastered by: Svante Forsbäck, Attic Mastering

Arvio: 3,5 tähteä

Teemu Viinikainen on osoittanut muusikon taitonsa suomalaiselle jazzyleisölle jo monella tavalla. Ehkäpä siksi hänen ei ole ensimmäisellä levyllään tarpeen pullistella kitarasankarin lihaksilla, vaan hän voi luottaa oman tekemisensä kypsään musikaalisuuteen ja levyllä soittavan oivallisen yhtyeen kuuntelevaan yhteispeliin. Jopa levyn solistinen pääosa on levyn amerikkalaisella vieraalla trumpetisti Tim Hagansilla, joka on tullut ainakin täällä Pohjois-Suomessa tunnetuksi Luulajassa majaansa pitävän mainion Norrbotten Big Bandin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Davismaisen harkitusti soittava Hagans sopii erinomaisesti levyn rauhalliseen henkeen. Myös Timo Hirvosen ja Jussi Lehtosen komppipari onnistuu löytämään musiikin kokonaisuutta tukevan vähäeleisen grooven.

Tasalaatuisen levyn kohokohdiksi erottautuvat jämäkkä ”Sneaking Part I”, jännittävästi hiipivä ”Space Dozen” sekä akustisella kitaralla soitetut sooloraidat, musiikinlajin perusasioita pelkistävä ”The Blues” ja levyn herkästi päättävä ”Kaituri”. Oman lisävärinsä levylle tuovat myös kaksi kitaran ja trumpetin duoimprovisaatiota. Teemu Viinikainen on julkaissut onnistuneen itsensä näköisen ja sympaattisen debyyttilevyn, mikä ei varmasti ole yllätys Viinikaisen harkitun tyylikästä kitarataidetta aiemminkin kuunnelleille.