Kannaste-Viinikainen-Riippa Jazzliiton kiertueella

1022
lukukertaa

Vuoden 2005 Sony Jazzpalkinnolla palkitun saksofonisti Jussi Kannasteen trion musiikissa on kuultavissa tunnelmia, kudoksia ja tasoja, jotka kuvaavat elämän tuntoja laidasta laitaan. Jäsentensä omia kappaleita soittavassa yhtyeessä soittaa myös vuoden 2004 Sony Jazzpalkinnolla palkittu kitaristi Teemu Viinikainen.

Trion intensiivisessä yhteissoitossa Viinikainen loihtii harmonioita, rumpali Joonas Riippa luo elegantisti rytmistä pohjaa ja Jussi Kannaste värittää pintoja taiturimaisella soitollaan. Yhtye toimii Lovanon, Frisellin ja Motianin hengessä.

29-vuotias Jussi Kannaste on lähtöisin Juvalta. Juvan Puhaltajissa hän tutustui ensimmäisiä kertoja saksofoniin. Sieltä tie vei Savonlinnan taidelukiosta edelleen Pop & Jazz Konservatorioon Helsinkiin ja lopuksi Sibelius-Akatemiaan, josta hän valmistui keväällä musiikin maisteriksi. Kannasteella on takanaan huomattava määrä esiintymisiä eri kokoonpanoissa sekä Jukka Perko -saksofonikilpailun voitto viime lokakuussa. Soittamisen ohella Kannaste opettaa tulevia saksofonisteja.

Kuluvana vuonna Kannasteelle myönnettiin Sony Jazzpalkinto, joka on Sony Electronics Finlandin sekä Suomen Jazzliiton nuoren muusikon tunnustuspalkinto jo kokemusta ja kannuksia hankkineelle, mutta vielä suurelle yleisölle tuntemattomalle jazzmuusikolle. Raadin perustelujen mukaan ”saksofonisti Jussi Kannaste on nopeasti noussut Suomen jazzmuusikoiden kärkikaartiin. Hänen soitossaan elegantin hienostunut tyylitaju yhdistyy luovalla tavalla perinteen tuntemukseen ja rautaiseen tekniikkaan. Tuloksena on väkevää tulkintaa, jossa jokainen musiikillinen ajatus saa soivan merkityksen.”

Teemu Viinikaisen kitaransoitonopinnot ovat jatkuneet Kannasteen tavoin Helsingin Pop & Jazz Konservatorion kautta Sibelius-Akatemian jazzlinjalle. Mm. The Bronsonista ja U-Street All Stars-yhtyeestä tuttu Viinikainen on noussut rivimuusikosta kysytyksi soolokitaristiksi, jonka improvisointilahjakkuus, eläytyminen ja tekninen virtuositeetti ovat niittäneet laajalti kiitosta. Jazzrytmit-lehden äänestyksessä vuoden kitaristiksi 2003 ja 2004 valitulle Viinikaiselle myönnettiin Sony Jazzpalkinto vuonna 2004. Kansainvälisen tason lahjakkuus on huomattu jo muuallakin ja Viinikainen on ehtinyt esiintyä mm. Dave Liebmanin, Tim Hagansin, Randy Breckerin, Wayne Krantzin ja Jim Beardin kanssa.

Joonas Riippa opiskelee myös Sibelius-Akatemiassa ja soittaa monissa eturivin yhtyeissä kuten mm. Jenny Robson Bandissa, Verneri Pohjola Quartetissa, vuonna 2003 Young Nordic Jazz Comets-yhtyekilpailun Suomen osakarsinnan voittaneessa Warp!-yhtyeessä sekä johtaa omaa yhtyettään Joonas Riippa Quartet. Riippa on valittu vuonna 2003 UMO:n nuoreksi solistiksi.

Jussi Kannaste – saksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Joonas Riippa – rummut

Kiertueaikataulu:
7.10. Kuopio, Musiikkikeskuksen Jazzklubi klo 21
8.10. Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21
11.10. Helsinki, Umo Jazz House klo 21
12.10. Jyväskylä, JazzBar klo 21
13.10. Tornio, Kerhoravintola klo 21
14.10. Raahe, Rytmikellari klo 21
15.10. Savonlinna, Oopperakellari klo 20