Kallio Calibro: Kallio Calibro

2000
lukukertaa
Kannet: Eetu Aalto.

2018 Henri Jokinen KALCACD001

1.Karnevaali Vaasankadulla
2.Pasilan mies!
3.Kuohuaallot
4.Väki kaikkoaa
5.L’uomo mascherato
6.Kalasataman kuu
7.Yökiitäjä
8.Jaguaari
9.Tamara
10.Laukaus

Sävellykset: Henri Jokinen.

Henri Jokinen (kitara), Juha-Pekka Jääskeläinen (vibrafoni), Ville Tolvanen (urku), Eemeli Männistö (basso), Erik Fräki (rummut, perkussiot).

Äänitys: Henri Jokinen, Paahtimo, Helsinki
Miksaus: Niklas Ahlsved, Paahtimo, Helsinki
Masterointi: Hannu Lamminmäki, Musapaahtimo

Arvio: 3 tähteä

 

Kallio Calibron soittajista on entuudestaan tuttu Erik Fräki, mm. VIRTA- ja Katu Kaiku -yhtyeiden rumpali. KC:ssa Fräki ei kuitenkaan ota isoa roolia, tämä instrumentaalimusiikki kulkee täysin kitaristi Henri Jokisen ehdoilla. Avustavissa rooleissa ovat Fräkin ohella vibrafonisti Juha-Pekka Jääskeläinen, urkuri Ville Tolvanen ja basisti Eemeli Männistö.

Jokinen vie porukkansa erikoisiin maisemiin, joissa on kosolti menneen viihdemaailman kaikuja, mutta monen kierrätyskierroksen jälkeen taas uutena sekoituksena. Lounge-tyyppinen estetiikka hallitsee, eli suomeksi sanottuna aula- tahi hissimusiikkia muodonnetaan, ja kaikki tehdäänkin viimeisen päälle tyylikkäästi. Kitaroinnissa ja musiikissa ylipäätään on Havaijia, rautalankaa, surffia, 50-luvun suomalaista iskelmäklangia, suurta amerikkalaisen instrumentaaliviihteen linjaakin, mutta hetkittäin Jokinen hyökkää virkistävästi vähän rosoisemmalla ja raaemmalla soundilla. Jokisen monipuolinen sounditaiturointi onkin levyn suurin anti, ja kiilaa merkityksessä sinänsä näppärien melodioiden ohi.

Hyvin tehty levy, mutta mihin tarpeeseen? Todennäköisesti helposti käy juuri niin kuin lounge-musalle on tarkoituskin käydä, eli aktiivikuuntelun sijaan Kallio Calibro jää useimmiten taustalla soivaksi äänimatoksi.