Pettinen, Mikko: Nothing can stop my spirit

2068
lukukertaa
Art design and graphic design: Lauri Hämäläinen / Square Ink.

2016 Groovy Records

CD
1.Happy people theme (Everybody get up)
2.Summer love
3.Because I got U
4.I wanna grow old with you
5.Nothing can stop my spirit
6.Perfectly imperfect
7.Waiting (for my change)
8.Growing old (reprise jam)
9.Encore: Stand by me
10.Bonus track: Summer love (radio edit)

DVD
1.Happy people theme (Everybody get up)
2.Summer love
3.Because I got U
4.I wanna grow old with you
5.Nothing can stop my spirit
6.Perfectly imperfect
7.Waiting (for my change)
8.Encore: Stand by me

All songs written by Pettinen, except Stand by me written by Ben E. King, J. Leiber & M. Stoller.

Mikko Pettinen (voc, keyb, org, tp, fl-h), Janne Halonen (g), Sampo Tiittanen (b), Jonatan Sarikoski (dr), William Suvanne (ts, fl), Janne Toivonen (tp, fl-h), Ilmari Pohjola (tb), Timo Rantanen (bs), Jepa Lambert, Heini Ikonen, Hanna-Maria Helenius (voc).

Produced by Markus Ketola
Recorded 10-11/2015 live at UMO Jazz Orchestra’s facilities at YLE’s Radio House
Recorded, mixed and mastered by Markus Ketola
Additional recordings by Markus Ketola & Mikko Pettinen

Video production by Heikki Kynsijärvi & Joni Laitinen
Light design by Ville Pajala at DLS Entertaiment
DVD authoring by Pasi Ristolainen / Molto Bene Oy
DVD menus and layout by Mikko Pettinen

Arvio: 4 tähteä

 

Jazzpiireissä trumpetistina tunnettu Mikko Pettinen elää kaksoiselämää soulhemmona. Näissä pyrinnöissä Pettinen on ehtinyt jo toiseen albumiin, ja johtanut Happy People -yhtyeensä yhä raisumpaan menoon.

Iso funksoulryhmä on todella tiukka ja napakka koneisto. Debyytistä on muutama soittaja ehtinyt jo vaihtuakin. Bändin groovelle olennaisesta komppiporukasta rumpali Toni Porthén on tehnyt tilaa Jonatan Sarikoskelle, mutta kitaristi Janne Halonen ja basisti Sampo Tiittanen ovat edelleen mukana. Hyvin kulkee edelleen, vahvasti, mutta samalla riittävän rennosti. Päälle tarvitaankin sitten vain neljä puhaltajaa, taustalaujat ja maestro itse.

Jazzin puolella Pettisen leipä tulee trumpetin ja flyygelitorven hallinnasta, mutta soulhommissa Pettinen jättää nämä soittimet vähemmälle. Lisäksi Pettinen hoitaa kiipparit ja tietysti ennen kaikkea laulun.

Laulu-urasta innostuminen sai Pettisen mukaan Voice of Finland -kisaankin. Kisassa paljastui isommallekin yleisölle, että Pettinen on täysiverinen musiikin ammattilainen. Samalla armoton Voice-koneisto saattoi hyvinkin olla oikeassa siinä, että jotakin Pettiseltä puuttuu, jotta hän laulajana pystyisi saavuttamaan kansallisen tähteyden ja todellisen kaupallisen menestyksen. Onko kyseessä karismavaje vai tyylilliset seikat, jääköön itse kunkin makusteltavaksi.

Suomisoulin etsikkoaika on tainnut mennä jo ohi, jotensakin laimeita ovat olleet esimerkiksi Sami Saaren, Niko Ahvosen ja Veeti Kallion lämmittely-yritykset Soulmiehet-nimikkeellä. Niinpä Pettisellekään ei isoa sukseeta osaa povata. Taitoa ja tyylitajua on, mutta onko tilausta?

Pettisen soul-uran kakkosalbumi on joka tapauksessa kiitettävän monipuolinen keitos. Soul ja funk ovat kokoavat nimikkeet, mutta loppua kohden gospel kajahtaa yllättävän kiihkeänä eikä soittajisto piilottele albumilla myöskään jazztaitojaan.

Happy People on professionaali, kulkeva, energinen, ajoittain jopa kiihkeä. Toivottavasti vähintään klubikeikkoja siunaantuu, bändi saa takuuvarmasti kovan meiningin aikaan.