Mesenaatti-kampanja Aurora Hentusen tulevan levyn tukena

147
lukukertaa
Aurora Hentunen. Kuva: Ani Jo.

Pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen odotettu kolmas albumi Little Further on loppusuoralla. Nyt haetaan Mesenaatti-kampanjan avulla apua kattamaan mm. albumin paino- ja tuotantokuluja. Albumi julkaistaan lokakuussa 2024 levy-yhtiö Eclipse Musicin kanssa.

Tästä linkistä albumia voi tilata ja samalla rahoittaa etukäteen painokustannuksia sekä muiden tekijöiden palkkioita: mesenaatti.me/3398. Sieltä näkee myös vähän tulevaa visuaalista kuvaa ja videonpätkää.

Albumilla soittavat tuttujen Aurora Hentunen Quintetin jäsenten lisäksi GRAMMY-palkittu basisti Linda May Han Oh (Pat Metheny Group, Vijay Iyer) sekä muusikko Branislav Vlaisavljevic, joka on toiminut myös albumin toisena tuottajana. Filmi-valokuvat on ottanut Jade Sastropawiro Rotterdamissa, ja live-videon on kuvannut Theo af Enehielm. Albumin the Last Ones -kappaleen videoanimaation on luonut tanskalainen 3D-artisti Nina Kay. Albumin visuaalinen ilme on graafikko Vanja Vlaisavljevicin käsialaa.

Albumi sisältää yhdeksän kappaletta, ja niiden sävellystyötä on ollut rahoittamassa Taiteen Edistämiskeskus (TAIKE) sekä Georg Malmstén -säätiö. Kaksi aiempaa albumia Second Spring (2018) ja Frost (2019) on rahoitettu ja julkaistu omakustanteisesti. Kolmas albumi Little Further julkaistaan yhdessä tamperelaisen levy-yhtiö Eclipse Musicin kanssa.

Kappaleiden äänitystyö on tapahtunut E-Studiolla, Hollywood House Studiosissa sekä Hentusen työhuoneella Helsingissä. Kappaleet on miksannut Branislav Vlaisavljevic ja masteroinut Jaakko Virtalähde.

Albumin ensimmäinen sinkku Gray Waves (ft. Linda May Han Oh) julkaistaan toukokuussa 2024. Albumin sinkkujulkaisuja kuullaan yhteensä neljä ennen koko albumin julkaisua lokakuussa 2024.