Jazz toi lämmön Pyhäinpäivän viikonloppuun Tampereella

322
lukukertaa
Verneri Pohjola Monkey Mind. Kuva: Maarit Kytöharju.

Pyhäinpäivän viikonloppuna Tampereella soi jälleen monipuolinen kattaus musiikkia, kun Tampere Jazz Happening täytti Tullikamarin aukion konserttipaikat modernilla jazzilla 42. kerran.

Avajaiskonsertin teemamaa oli Saksa. Spotlight on Germany -konsertissa esiintyivät laulaja Kira Hummen yhtyeineen sekä saksofonisti Fabian Dudekin johtama kvartetti. Saksalaista jazzia kuultiin myös muina festivaalipäivinä.

Neljän päivän aikana Tampereella esiintyi kaiken kaikkiaan 25 kokoonpanoa, mukaan lukien Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon perjantaina saanut Linda Fredriksson. Loppuunmyytyjä olivat Pakkahuoneen perjantain ja lauantain iltatilaisuudet sekä Telakan perjantain ja lauantain konsertit. Perjantaina Pakkahuoneelle veti erityisesti Verneri Pohjolan uuden Monkey Mind -levyn julkaisukonsertti, lauantain monipuolisen kattauksen huipensi Marcus Strickland Twi-Life.

Sunnuntain Pakkahuoneen konsertissa ihastutti muun muassa eteläafrikkalainen pianisti Nduduzo Makhathini. Festivaalin päättää Telakalla saksalaisyhtye Janning Trumann X NOSACRUM, jonka konsertti lähetetään sunnuntai-iltana 5.11.2023 myös suorana Yle Radio 1:ssä.

Festivaalin alustava kokonaiskäyntimäärä oli 4200 ja täyttöaste 96 prosenttia. Tampere Jazz Happening järjestetään seuraavan kerran 31.10.–3.11.2024.

TAMPERE JAZZ HAPPENING

järjestetty vuodesta 1982
festivaalin tuottaa Tampereen Musiikkijuhlat, joka on osa Tampereen kaupungin Kaupunkikulttuuriyksikköä
taiteellinen johtaja Juhamatti Kauppinen
neljä päivää, 10 konserttitilaisuutta, 25 kokoonpanoa
kokonaiskäyntimäärä vuonna 2023 oli 4200 ja täyttöaste 96 %

Jazz Happening kuvina