Odysseus-festivaali Lonnan saarella 21.-23.7.2023

450
lukukertaa

Kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin vahvuuksia ovat rohkea ja kansainvälisesti kovatasoinen ohjelmisto, Lonnan saaren ainutlaatuinen merellinen miljöö aivan Helsingin keskustan kupeessa ja kompaktin tapahtuman välittömän lähestyttävä tunnelma. Odysseus-festivaalin ohjelma on nyt valmis ja aikataulut julkistettu. Kaikki tapahtuman lipputyypit ovat myynnissä Tiketin myyntipisteissä.

Helsingin kesän keskeisimpien musiikkitapahtumien joukkoon nopeasti noussut Odysseus-festivaali järjestetään kolmatta kertaa Lonnan saarella perjantaista sunnuntaihin 21.-23. heinäkuuta. Tapahtuman ytimessä on laaja-alainen seikkailullisen musiikin ohjelmisto, jossa mukana on runsaasti kansainvälisesti arvostettuja nimiä sekä meiltä että muualta. Odysseus-festivaalilla esiintyvät mm. kokeellisen musiikin legendat Fennesz ja Carl Stone, kotimaisen jazzin kovat nimet Linda Fredriksson JuniperValtteri Laurell Nonet ja Antti Lötjönen Quintet East, brasilialainen psykerock-yhtye Oruã, malilainen laulaja-lauluntekijä Ahmed Ag Kaedy, ensiesiintymisensä tekevä Petter Eldhin jaTeppo Mäkysen EldhRokLau NauRonald LangestraatJoose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo,HorsefaceJukka HervaElatu NessaNjihe, norjalaisen Motvind Recordsin kantavat voimat Marthe Lea Band ja Henriette Eilertsen, sekä monet muut. Lonnan Keltaisen talon Digelius Music -pop-up-levykaupassa viihdyttävät koko viikonlopun DJ:t. Tapahtuma-alue laajenee kolmesta neljään lavaan Keltaisen talon kupeessa toimivan Hanhilavan myötä. Jo aiemmilta vuosilta tutut esityspaikat ovat Terassilava ja Lonnan tunnelmalliset makasiinirakennukset, jotka Odysseus-festivaalilla tunnetaan saaren luontoon liittyvillä nimillä Lokkimakasiini ja Ahvenmakasiini.Festivaalin ohjelma on nyt valmis ja koko aikataulu julkaistu tapahtuman nettisivuilla: odysseusfestival.fi”Tämän vuoden Odysseus vaikuttaa todella kutkuttavalta”, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Ohjelma on laajempi ja monipuolisempi kuin koskaan, ja uskomme että neljännen lavan lisääminen tuo tapahtumaan vielä aiempaakin toimivamman virtauksen. Musiikillisesti festivaali on sekoitus monenlaisia erilaisia näkemyksiä luovan musiikin uudistamiseen. Päämääränämme on rakentaa tapahtumasta Helsingin kesän kiintopiste kaikille valtavirran ulkopuolisesta musiikista kiinnostuneille. Odysseus sopii hyvin kaikenikäisille ja tämä on avoin kutsu kuuntelemaan musiikkia, joka on suurelta osin entuudestaan hieman vähemmän huomioitua. Uskon, että tämän kokoluokan musiikkitapahtumalle on kesäisessä Helsingissä paikkansa suurempien massafestivaalien rinnalla. Odysseus on kompakti ja viihtyisä, eikä meidän tarvitse tehdä kompromisseja tapahtuman ohjelmassa suurta yleisöä houkutellaksemme. Teemme festivaalia, jollaisella itse viihtyisimme kävijöinä.”Ulkoministeriö on hiljattain julkaissut videon viime vuoden Odysseus-festivaalilta.Odysseus-festivaalin järjestäjänä toimii helsinkiläinen We Jazz, joka tunnetaan levymerkistään, talvisesta jazzfestivaalistaan ja levykaupastaan. Suurin osa kahden ensimmäisen Odysseus-festivaalin tapahtumapäivistä ovat olleet loppuunmyytyjä.”Festivaalissa on tiettyä eksklusiivisuutta ja ylellisyyttä, mutta elitismi siltä onnellisesti puuttuu. Pienimuotoisuus viehättää.”– Rumba

Odysseus-festivaaliHelsingissä 21.–23.7.2023Instagram: @odysseusfestival#odysseus2023Tapahtuma FacebookissaTapahtuman Spotify-soittolistaLiput: TikettiEsiintyjät (A-Ö)Ahmed Ag Kaedy & Will GuthrieAntti Lötjönen Quintet EastAzis FunckBenwayBereen OndoBuck CurranCarl StoneElatu NessaEldhRokFenneszFrise LumièreHenna Emilia HietamäkiHenriette EilertsenHerrala/LötjönenHo Chi MoonHorsefaceJeremiah Chiu & Marta Sofia HonerJoose Keskitalo & The Mystic Revelation Of Teppo Repo *UUSIJulia ReidyJukka HervaKuupuuLampenLau NauLinda Fredriksson JuniperMarthe Lea BandMary LattimoreNjiheOruãPauli LyytinenPhardah: The Music Of Pharoah SandersPost KomaRonald LangestraatRosettesThe Mystic Revelation Of Teppo RepoTilo Weber TesseraeTuomas ToivonenVaisu LuksusValtteri Laurell NonetVIRTADJ: Galactic MaceGavin MaycroftMartin Bjørnersen ”Jazz Tapes”Miia LaineDJ PalmuPospoRoger Bong
Sami Pekkola