Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjassa laatujazzia ja merellistä tunnelmaa

580
lukukertaa
Viktoria Tolstoyn konsertti kuuluu Åland Sea Jazzin ohjelmaan. Kuva: Gregor Hohenberg.

Festivaalisarja Archipelago Sea Jazz houkuttelee korkeatasoisella musiikilla ja saariston vetovoimalla heinä-elokuussa Taalintehtaalla, Korppoossa, Turussa ja Maarianhaminassa.

Baltic Jazz 7.–9.7.2023

Tervetuloa 35. Baltic Jazz-festivaalille! Tämän vuoden festivaali tarjoaa fantastisen mahdollisuuden nauttia klassisesta jazz-musiikista Taalintehtaan perinteikkäässä ja kauniissa ruukkimiljöössä. Luvassa on konsertteja kotimaisilta artisteilta sekä kauempaa saapuvilta artistivierailta.

Puistolavan avaa tänä vuonna perjantaina 65th Anniversary of DDT Jazzband -juhlakonsertti, jossa DDT Jazzbandin kunniavieraana esiintyy Johanna Försti. Lauantaina ja sunnuntaina on ohjelmaa aamupäivästä alkaen aina myöhäisiltaan saakka. Lauantaina puistolavalla vierailee ruotsalainen Fredrik Lindborg Trio & String Quartet. Illalla vanhan mekaanisen verstaan lavalle nousee yhdysvaltalainen Professor Cunningham & His Old School. Sunnuntaina Söderlångvikissa järjestettävässä päätöskonsertissa esiintyvät Angelika Klas & Seppo Hovi Trio.

Korpo Sea Jazz  20.–22.7.2023

Korpo Sea Jazz on rohkea, moderni ja paikoin kokeellinen tapahtuma, jonka ohjelma koostuu ajankohtaisista kotimaisen jazzin laatunimistä. Tämä tunnelmaltaan intiimi saaristofestivaali kutsuu jättämään kaupungin kauas taakse ja kokemaan Saaristomeren aidon kauneuden sekä tuntemaan luonnon läsnäolon.

Tänä vuonna tapahtumaan järjestetään ensimmäistä kertaa bussikuljetus Turusta. Jazzbus-matkaan perjantaina 21.7. sisältyy kuljetukset ja kolme konserttia. Bussi kyyditsee Korppoossa ja osalle konserttipaikoista kävellään lyhyet matkat. Jazzbus-matkalle tulee ilmoittautua 10.7. mennessä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät festivaalin nettisivuilta osoitteesta korposeajazz.fi.

Turku Sea Jazz 26.–29.7.2023

Huippumusiikkia, ruokaherkkuja ja laatuviinejä!

Kolmatta kertaa järjestettävä Turku Sea Jazz käynnistyy Kirkkopuiston Terassilla keskiviikkona 26. heinäkuuta, ja loppuunmyytyä torstaipäivää vietetään Seilin saarella. Viikonlopun konsertit järjestetään 28.–29.7. merikeskus Forum Marinumin edustalla Aurajoen rannalla. Päälavalle nousevat mm. rakastettu ruotsalaislaulaja Lisa Ekdahl, Princen basistina tunnetuksi tullut Ida Nielsen sekä paluun jazzkentille tekevä legendaarinen Jukka Linkola Tentet.

Turku Sea Jazz tarjoaa huippumusiikin lisäksi jälleen myös kulinaristisia elämyksiä. Ravintolakeidas rakentuu Forum Marinumille yhteistyössä Turku Food & Wine Festin kanssa. Mukana ovat turkulainen huippuravintola Smör, herkullista ramenia taidolla valmistava Slurp by Bentå sekä aitoja meksikolaisia makuja tarjoileva Café Chingón. Jano sammuu Kåskan kevyen kesäisillä drinkeillä, Viinikellari.comin upeilla luomuviineillä sekä Kimito Brewingin pienpanimotuotteilla.

Tarkemmat infot turkuseajazz.fi

Åland Sea Jazz 4.–5.8.2023

Pohjoismaiset huiput Maarianhaminassa!

Åland Sea Jazz kutsuu musiikinystävät viikonlopuksi Ahvenanmaalle. Laadukas boutique-festivaali päättää kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan 4.–5.8.

Perjantai 4.8. käynnistyy Max Zengerin sooloesityksellä, joka vie yleisön mieleenpainuvalle matkalle alttosaksofonin sävelin tunnelmallisessaMerimieskappelissa. Kulttuurikeskus Alandicassa esiintyvät rytmikkäillä vesillä liikkuva Antti Lötjönen Quintet East ja sielukas Lina Nyberg Band (SE).
Lauantaina 5.8. Kobba Klintarin saarella kuulijoita viihdyttää Reija Langin uusin kokoonpano Langitude Quintet. Konserttiin voi ostaa venekuljetuksen sisältävän lipun, tai paikalle voi saapua omalla veneellä ja ostaa pelkän konserttilipun. Kulttuurikeskus Alandicassa lavalle nousevat valovoimainen Viktoria Tolstoy ja taidokas Kaisa’s Machine. Musiikki jatkuu kumpanakin iltana konserttien jälkeen jamien merkeissä hotelli Arkipelagissa.

Lisätiedot osoitteessa alandseajazz.fi

Ennakkoliput festivaaleille myy Tiketti. Lippuja myydään myös ovelta/portilta, mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Lipun oston yhteydessä Tiketissä on mahdollista tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.

Archipelago Sea Jazz on neljän festivaalin sarja, joka kutsuu Saaristomeren intiimin tunnelman ja huippumusiikin pariin.