jaZZanti-konserttisarjan syksy 2022

486
lukukertaa

Helsinki Jazz ry:n syksyn ohjelmarunko on valmiina. Lisää julkistuksia on vielä luvassa. Konserttipaikkana Hakasalmen huvila.

 • Perjantai 16.9 – Simo Laihonen & Eero Savela duo
  Simo Laihonen: perkussiot, Eero Savela: trumpetti
  Trumpetisti Eero Savela ja lyömäsoittaja Simo Laihonen soittivat ensi kerran yhdessä Black Motorin riveissä vuonna 2009. Sittemmin polut ovat ristenneet erilaisissa projektikokoonpanoissa sekä lavalla että studiossa. Tämänkertainen jaZZanti-konsertti on heidän ensimmäinen kohtaamisensa duona. Savelalla ja Laihosella on monipuoliset taustat muusikkoina ja improvisoijina he jakavat yhteisen kielen. Kiinnostus maailman musiikkikulttuureihin ja ääni-ilmiöön yleisesti kuuluu heidän soitossaan. Luvassa on mukaansatempaava äänimatka!
 • Maanantai 3.10 – Jean-Marie Machado – Majakka
  Jean-Marie Machado (FR): piano, Jean-Charles Richard (FR): saksofonit, Vincent Segal (FR): sello ja Keyvan Chemirani (FR): perkussiot. Lisätietoja tulee kohta puoliin kotisivuillemme.
 • Perjantai 21.10 – Yoko Miura (JP): piano ja Antti Lötjönen: kontrabasso
  Japanilainen Yoko Miura vierailee säännöllisesti soittamassa Euroopassa ja hän poikkeaa tällä kerralla myös Suomeen. Yoko soittaa soolo-osuuden niin kuin basistimestarimme Antti Lötjönen ja lopuksi duo-improvisaatioita.
 • Maanantai 24.10 – yhteistyökonsertti Tulkinnanvaraista -konserttisarjan kanssa. Monitaiteellisessa ohjelman yhdessä osassa esiintyvät tunnetut saksofonistit Tane Kannisto, Pepa Päivinen ja Jorma Tapio. Lisätietoja Tulkinnanvaraista sarjan sivuilla: http://www.tulkinnanvaraista.fi/tapahtumia. Liput 20/12€ ovelta.
 • Maanantai 31.10 Janne Mark trio & Verneri Pohjola sekä Gospel Helsinki Ensemble, yhteistyökonsertti Temppeliaukion kirkon kanssa. Janne Mark: laulu ja sävellykset, Verneri Pohjola: trumpetti, Søren Gemmer (DK) piano, Esben Eyermann (DK) kontrabasso ja Gospel Helsinki Ensemble. Janne Markin ensi esiintyminen Suomessa – jazzin makuisia hymnejä mestarillisesti tulkittuna.
 • Maanantai 7.11 klo 19.30 Katu Kaiku – levyjulkkarikonsertti ”Broken Piece”
  Adele Sauros: saksofonit, Mikael Saastamoinen: kontrabasso ja Erik Fräki: rummut. Albumi jatkaa edellisen albumin Luna myötä muodostunutta tyyliä, jossa yhdistyvät lyyriset saksofonimelodiat, kitaramainen sähköbasson soitto sekä vahva kommunikointi improvisaatiossa.
 • Maanantai 14.11 Samuel Blaser trio
  Samuel Blaser (CH): pasuuna, Marc Ducret (FR): kitara ja Peter Bruun (DK): rummut. Sveitsiläinen Samuel Blaser on jo aikoja sitten lunastanut paikkansa maailman taitavimpien ja arvostetuimpien pasunistien joukossa. Hän on kasvanut suoraviivaisesta hard bop -taiturista omaa luokkaansa olevaksi moni-ilmeiseksi improvisoijaksi. Tampere Jazz Happeningissa ja Kerava Jazzissa vieraillut Blaser esiintyy nyt Suomen-kiertueella ensimmäistä kertaa omalla triollaan, jossa hänen kanssaan soittavat ranskalainen kitaristinero Marc Ducret ja rikkaan mielikuvituksen omaava tanskalaisrumpali Peter Bruun.
 • Maanantai 5.12 Lisa Ullén, Elsa Bergman ja Anna Lund trio
  Lisa Ullén: piano, Elsa Bergman: kontrabasso ja Anna Lund: rummut. Ullén/Bergman/Lund on Tukholmassa toimiva pianotrio, joka soittaa free jazzia, joka kanavoi amerikkalaista free jazz -perinnettä sekä klassista nykymusiikkia. Yhdistämällä raakaa voimaa ja hienoa huomiota yksityiskohtiin, kolme muusikkoa saavat jokaisen hetken kimaltelemaan mahdollisuuksilla. Tässä äänitilassa jokainen liike on tärkeä.

Kaikki konsertit pidetään Hakasalmen huvilalla ja ne alkavat klo 19.00 (paitsi 7.11). Lippujen hinnat ovat 20/15/12 € (ennakkoliput kotisivuilta 22,5/16,5/13,5 €) paitsi konserteissa 3.10 – Jean-Marie Machado – Majakka, 31.10 Janne Mark trio & Verneri Pohjola sekä Helsinki Gospel Ensemble, 14.11 Samuel Blazer trio ja 5.12 Lisa Ullén, Elsa Bergman ja Anna Lund trio lippujen hinnat ovat 25/20/15 € (ennakkoliput kotisivuilta 27,5/22,5/16,5 €).