Eclipse Jazz Clubin syksyssä esiintyvät kotimaisen jazzin nousevat tähdet

407
lukukertaa

Eclipse Jazz Clubin syyskaudella nähdään kotimaisen jazzmusiikin nousevia tähtiä sekä tribuutti kansainväliselle jazzlegendalle. Paikana tuttuun tapaan Tampereen Teatterin tunnelmallinen Kulttuuriravintola Kivi.Ohjelmisto:13.9. Matti Salo Quartet11.10. Dynamic Dynamic1.11. Tribute to Albert Ayler29.11. Kalevi Hämäläinen Group27.12. Jukka Haavisto13.9. Matti Salo QuartetSyyskausi avataan tiistaina 13.9. Tampereen jazzskenen kärkikastiin kuuluvalla orkesterilla. Kitaristi Matti Salon musiikkia esittävä kvartetti on Black Motorista ja Hot Herosista tuttujen tekijöiden kokoonpano. Kokoonpano:Matti Salo, guitarSami Sippola, saxVille Rauhala, bassJanne Tuomi, drumsEnnakkoliput tästä!11.10. Dynamic DynamicHelsinkiläinen fuusiojazz-yhtye Dynamic Dynamic julkaisi esikoisalbuminsa toukokuussa. Sähköisen jazzfuusion lisäksi yhtyeen musiikissa on kuultavissa vaikutteista nyky-rockista ja r’n’b:stä. Kahden kitaran ja rytmiryhmän yhteispelin varaan rakennettu kokonaisuus luottaa vahvaan melodiseen ilmaisuun sekä avaraan äänimaailmaan, yllätyksellisiä soundeja unohtamatta.Kokoonpano:Jaakko Penttilä – guitarJere Mäntykangas – guitarSamu Jaantila – bassTuomas Karlsson – drumsEnnakkoliput tästä!1.11. Tribute to Albert AylerMarraskuun ensimmäisen päivän konsertissa poraudutaan amerikkalaisen jazzlegendan Albert Aylerin musiikkiin kotimaisen huippukokoonpanon voimin.Kokoonpano:TBAEnnakkoliput tästä!29.11. Kalevi Hämäläinen GroupSavonlinnalaislähtöinen fuusiojazzyhtye nähtiin muutama vuosi sitten Eclipse -klubilla lämmittelijän roolissa. Nyt tämä vauhdikasta ja positiivisuutta pursuava yhtye saa täysin oman konserttinsa EJC:n ohjelmistossa. Yhtyeen persoonallinen soundi on noteerattu niin jazz- kuin progeväen keskuudessa. Ahkeran radiosoiton lisäksi kiitteleviä levyarvioita on tullut Suomen ohella eri puolilta Eurooppaa.Kokoonpano:Kalevi Hämäläinen – PianoIlmari Hämäläinen – drumsJuho Koskivirta – guitarValtteri Rouhiainen – bassEnnakkoliput tästä!27.12. Jukka HaavistoJazzfuusion ilosanomaa julistaa myös joulun välipäivien konsertissa levynjulkaisua juhlistava sähköbasisti Jukka Haavisto. Haavisto julkaisee marraskuussa ensimmäisen omaa nimeään kantavan albumin sähköistä ja energistä jazzrockia Brecker Brothersin ja muiden 70-luvun superbändien hengessä. Kokoonpanossa ovat mukana tuore Jazzkukko-festivaalin kitarakilpailun voittaja Johannes Granroth sekä nuori huippurumpali Severi Sorjonen.Kokoonpano:Jukka Haavisto – bassJohannes Granroth – guitarSeveri Sorjonen – drumsTBA – keys.

Ennakkoliput tästä!