UMOn alkusyksyn konsertit

452
lukukertaa
Seppo Kantonen ja Aija Puurtinen esiintyvät Savoy-teatterissa 10.10.2020. Kuva: Hans Andersson.

Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Duo & FiBO: Kaiken maailman musiikkia – Barokista Hollywoodiin
Ti 15.9.2020 klo 19 // Musiikkitalo, Helsinki

AUF-orkestereiden eli Kamariorkesteri Avantin, UMO Helsingin ja Suomalaisen barokkiorkesteri FiBOn järjestyksessään toinen yhteiskonsertti tarjoilee kunkin orkesterin luonteelle sopivasti jazzin, nykymusiikin ja barokin parhaita paloja, yllättäviä ja yhdistäviä elementtejä unohtamatta. Konsertissa kuullaan Vivaldin Vuodenajat Max Richterin huikeana uudelleensävellyksenä ja Sami Klemolan foley-artistille ja kamariorkesterille säveltämä konsertto Jack and the Specifics. UMO Helsinki Jazz Orchestran alkuperäinen ohjelmisto on vaihtunut ja kokoonpano pienentynyt: big band -kokoonpanon sijaan kuullaan UMO Helsingin riveistä koottua duoa Kasperi Sarikoski (pasuuna) ja Seppo Kantonen (piano), jotka taituroivat elokuvamusiikkia kahdelta eri aikakaudelta. Konsertti on osa AUF-yhteistyötä, jota nämä kolme orkesteria ovat tehneet vuodesta 2017.

UMO Helsinki with Ed Partyka: The Summer Of Our Discontent
Kapellimestarina Ed Partyka
Pe 18.9.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

UMO Helsinki kantaesittää koko big bandin voimin uutta musiikkia pääkapellimestariltaan ja taiteelliselta johtajaltaan Ed Partykalta. Sävellykset ovat syntyneet kevään 2020 poikkeusolojen aikana ja ne on kirjoitettu varta vasten UMO Helsingin solistivoimaisille muusikoille.

UMO Helsinki Ensemble & Guests: Runo ja Musiikki – Klassinen ja Jazz
Ke 23.9.2020 klo 19 // Aleksanterin teatteri, Helsinki

Tässä illassa säveltäjä ja UMOn trumpetisti Tero Saarti on käyttänyt P. Mustapään ja Aale Tynnin runoja sävellyksen pohjana. Näitä sielukkaita ja koskettavia runoja tulkitsevat laulajat Annimaria Rinne ja Juha “Jay” Kortehisto. Heidän kanssaan lavalle nousevat UMO Helsinki Ensemble, viulutaiteilija Minna Pensola sekä musiikin monitaituri Riku Niemi.

UMO Helsinki feat. Nina Mya: Music of Ed Partyka
Kapellimestarina Ed Partyka
Ti 29.9. ja ke 30.9.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

UMO Helsinki soittaa Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia hänen johtamanaan kahdessa turvavälikonsertissa. Orkesterin solistina vierailee jazzlaulajatar Nina Mya. Konsertissa kuullaan sekä uutta, kevään 2020 poikkeusoloissa syntynyttä musiikkia, että materiaalia Partykan vanhemmilta albumeilta.

Sama kokonaisuus kuullaan myös Espoon Sellosalissa pe 27.11.2020 klo 19.

UMO Helsinki feat. Aija Puurtinen & Seppo Kantonen: Olen uni – en kehottaisi herättämään minua
Kapellimestarina Mikko Hassinen
La 10.10.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

Laulaja Aija Puurtinen, pianisti Seppo Kantonen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tarttuvat Tyyne Saastamoisen runoihin lokakuisessa konsertissaan Olen uni – en kehottaisi herättämään minua. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Saastamoisen tekstejä on sävelletty soivaan muotoon. Kaikki sävellykset on tehty tätä iltaa varten, säveltäjinä Puurtinen ja Kantonen sekä yhdessä että erikseen. Tyyne Saastamoinen (1924–1998) oli toimittaja, kirjailija ja runoilija, jota on kutsuttu suomalaisen lyriikan ja proosarunouden kosmopoliitiksi. Hänen herkät ja lyyriset tekstinsä liikkuvat usein tummasävyisinä ja myyttisinä unen ja todellisuuden välimaastossa, teemoinaan ulkopuolisuus, yksinäisyys ja kaipuu, syntymä ja kuolema sekä suomalainen luonto.

Great Voices Premiere: Efrat Alony (IL) feat. UMO Helsinki: New Jewish Folk Songs
Kapellimestarina Ed Partyka
La 24.10.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

UMO Helsingin uuden Great Voices -konserttisarjan aloitus siirtyi keväältä syyskaudelle. Se käynnistyy Great Voices Premiere -konsertilla Savoy-teatterissa lauantaina 24. lokakuuta israelilaisen jazzlaulaja-säveltäjä Efrat Alonyn kanssa. Konsertissa kuullaan juutalaista kansanmusiikkia teemalla New Jewish Folk Songs. Alony on valinnut Suomen ensivierailulleen suosikkinsa israelilaisista standardeista 1920-luvulta aina tähän päivään. Efrat Alony on upea tulkitsija, jonka poikkeuksellisen sielukas ääni kertoo tarinoita ilmeikkäästi ja täysin omalla tyylillään. Hän laulaa pääosin hepreaksi, mutta mukana on myös muutama englanninkielinen kappale.

UMO Helsinki Jazz Orchestra plays Buddy Rich: Big Swing Face
Kapellimestarina Antti Rissanen
Ti 27.10.2020 klo 14 // Vuotalo, Helsinki

Tämä on big band -jazzia parhaimmillaan! Luvassa on hengästyttävän svengaava konsertti, jossa UMO Helsinki tarttuu Buddy Rich Big Bandin musiikkiin. ”Buddyna” häärää UMOn rumpalina jo vuodesta 1993 lähtien soittanut Yrjö- ja Jazz-Emma-palkittu Markus Ketola ja kapellimestarina toimii orkesteria paljon luotsannut Antti Rissanen.

UMO Helsinki: Greetings From New York
Kapellimestarina Ed Partyka
Pe 30.10.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

Ed Partyka on suunnitellut kiinnostavan kokonaisuuden big band -jazzin klassikoista. Konsertti johdattaa kuulijansa New Yorkin kaduille ja hämyisille klubeille ja esittelee musiikkia, jonka ovat kirjoittaneet Ison Omenan parhaat jazzmuusikot, mm. Thad Jones, Bob Brookmeyer ja Jim McNeely. Koska emme voi juuri nyt vierailla New Yorkissa, tuomme New Yorkin Helsinkiin!

Great Voices #2: Ola Obanulé (UK/NGR) feat. UMO Helsinki
Kapellimestarina Ed Partyka
La 12.12.2020 klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

Tässä konsertissa kuullaan Ola Onabulén sävellyksiä keskittyen syksyllä 2019 ilmestyneen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein! Kapellimestari Ed Partykan hyppysissä laulajan ja ison orkesterin välinen vuoropuhelu on pääosassa. Umolaisille räätälöidyt sovitukset korostavat Onabulén musiikin melodiaa, rytmiä, harmoniaa ja musiikillista tekstuuria. Tällä miehellä on ääni – ja sanottavaa!

Syksyn konserttikalenteri päivittyy ja uusia konsertteja julkaistaan sitä mukaa, kun matkustus- ym. järjestelyt varmistuvat. Pysy kuulolla!

Katso koko konserttikalenteri tarkempine esittelyineen: umohelsinki.fi

Turvallisesti konsertteihin

Tämänhetkisen tiedon valossa alla mainitut alkusyksyn konserttimme toteutuvat vastuullisesti tuotettuina, väliajattomina turvavälikonsertteina. Myymme konsertteihimme vain osan katsomopaikoista, jotta voimme taata riittävät turvavälit. Olemme laajentaneet konserttilippujen palautuskäytäntöä ja sairastapauksessa liput voi palauttaa vielä konserttipäivänä. Ulkomailta tulevat solisti- ja kapellimestarivieraat suorittavat suositusten mukaisen karanteenin ennen konserttejaan. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja reagoimme niihin, jotta voimme varmistaa turvalliset konserttielämykset sekä asiakkaillemme että henkilöstöllemme. Lue lisää turvaohjeistuksestamme >>