We Jazz 2020 Helsingissä 29.11.–5.12.

691
lukukertaa
AINON. Kuva: Kastehelmi Korpijaakko.

Vuoden pimeimpään aikaan järjestettävä We Jazz -festivaali tarjoilee huippujazzia Helsingissä seitsemän päivän ajan 29.11.-5.12. Ohjelmistossa on mukana suomalaisia eturivin artisteja, kuten Verneri Pohjola Quartet ja Timo Lassy Trio vieraanaan suomijazz-legenda Reiska Laine. We Jazzin sisällä tapahtuvien minifestivaalien sarja saa jatkoa rumpali Olavi Louhivuoren luotsaaman Superposition-festivaalin merkeissä. Tänä vuonna We Jazz isännöi myös Jazzliiton kanssa yhteistyössä tuotettua Nordic Jazz Comets -katselmusta, jossa lavalle astuvat valikoidut pohjoismaiset jazztulokkaat Ingibjörg Turchi Band (IS), Kjetil Mulelid Trio (NO), Post-Sun Vision (SE), Svaneborg Kardyb (DK) sekä Suomea edustava Kadi Vija Key Project.

Festivaalin kohokohtiin lukeutuu muun muassa useampia We Jazz -festivaalille varta vasten räätälöityä tilaustyötä. Iro Haarla esittää yhdessä Edward Vesalan kanssa perustamansa Leo Recordsin tuotantoa kokoonpanolla, johon Haarlan lisäksi kuuluvat Verneri Pohjola, Mikko Innanen, Ulf Krokfors, Markku Ounaskari sekä Leo Recordsille itsekin levyttänyt Juhani Aaltonen. Tapahtumassa nähdään myös psykerock-yhtye Death Hawksin kunnianosoitus avaruusjazzin pioneeri Sun Ra’lle sekä Teppo Mäkynen Presents, jossa tuottaja-rumpali Teppo Mäkysen seuraan lavalle liittyvät vaihtuvat yllätysvieraat.

Festivaalilla juhlistetaan lisäksi useita We Jazz Recordsin tuoreita julkaisuja. Levyvuoden tapauksiin lukeutuu sveitsiläisvokalisti Lucia Cadotschin Speak Low II -albumi, jonka julkaisukonsertissa on ydinkokoonpanon Otis Sandsjön ja Petter Eldhin lisäksi mukana levylläkin soittava brittiurkuri Kit Downes. Downes esiintyy myös soolokeikalla loistavan ECM-julkaisunsa Dreamlife Of Debrisin hengessä Kansallismuseossa. Samoissa puitteissa esiintyy juuri ylistetyn toisen albuminsa julkaissut, maailmanlaajuiseen suosioon noussut Y-OTIS. Muita odotettuja We Jazz Recordsin julkaisukonsertteja tähdittävät Antti Lötjönen Quintet East, AINON, Ville Herrala sekä ruotsalainen hypnoottinen pianotrio Dark Horse.

We Jazzille yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys on ensisijaisen tärkeää. Esityspaikkojen yleisökapasiteetteja on merkittävästi pienennetty miellyttävän ja turvallisen kokemuksen takaamiseksi. Festivaalijärjestelyissä noudatetaan tarkasti viranomaisten suosituksia turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi.

”Festivaalijärjestäjän näkökulmasta tuntuu omituiselta, että riski tapahtuman onnistumisesta ja sen relevanssista vaikuttaa vuonna 2020 häviävän pieneltä ympäröivän maailman tarjoamiin haasteisiin verrattuna,” kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Olemme päättäneet vaikuttaa niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa, eli tuottaa mahdollisimman upean jazzfestivaalin vuonna 2020. Tarkkailemme rajoitusten kehittymistä ja huolehdimme osallistujien turvallisuudesta. Ennen kaikkea haluamme päättää kaikille haasteellisen vuoden ensiluokkaisen elävän jazzin parissa Helsingissä. Suunta pandemian pohjakosketuksesta olkoon eteen ja ylös, kohti yhteisöllisempää tulevaisuutta.”

We Jazz 2020 -esityspaikkoina toimivat vanhat klassikot sekä uudet aluevaltaukset, kuten Kansallismuseon jylhät tilat. Tänä vuonna Radio Helsingin herkullinen Jazz kiinnostaa -livebrunssi katetaan Way Bakery and Wineen ja avajaiskonsertin näyttämönä on GLO Hotel Artin upea Jugend Hall. Intiimiä tunnelmaa luovat muun muassa Kahvila Sävy sekä uusi tuttavuus, design-huonekaluliike Hakola Shop. Viikonloppua juhlitaan Kallion ”kompleksissa” Kuudennella linjalla ja Tannerissa sekä Ääniwallissa. Yllätyksiä tarjoilee suuren suosion saavuttanut ja tänä vuonna jälleen uudistettu salakeikka, jonka esiintyjä sekä esityspaikka paljastuvat vasta paikan päällä lipun ostaneille festivaalikävijöille.

Lisää artistijulkistuksia on luvassa syksyn aikana.

#wejazz2020
Tapahtuma Facebookissa
Lipunmyynti Tiketissä 

http://facebook.com/wejazz/
http://instagram.com/wejazzhelsinki
http://twitter.com/wejazzhelsinki

WE JAZZ 2020
Helsingissä 29.11.–5.12.

ESIINTYJÄT
AINON
Antti Lötjönen Quintet East
Dark Horse (SE)
Death Hawks play Sun Ra
Ingibjörg Turchi Band (IS)
Iro Haarla Presents: Leo Records
Kadi Vija Key Project
Kit Downes (UK)
Kjetil Muletid Trio (NO)
Lucia Cadotsch Speak Low (CH/SE)
Post-Sun Vision (SE)
(salakeikka)
Superposition-festivaali
Svaneborg Kardyb (DK)
Teppo Mäkynen Presents
Timo Lassy Trio feat. Reiska Laine
Verneri Pohjola Quartet
Ville Herrala
Y-OTIS (SE/DE/UK)
We Jazz DJs
Lisää esiintyjiä julkistetaan 16.9., 30.9. ja 14.10.

ESITYSPAIKAT
GLO Hotel Art Jugend Hall
G Livelab Helsinki
Hakola Shop
Helsinki Contemporary
Kansallismuseo
Kahvila Sävy
Korjaamo
Kuudes linja
Ravintola Tanner
(salakeikka)
Way Bakery and Wine Bar
Ääniwalli

YHTEISTYÖKUMPPANIT
GLO Hotel Art
Hakola
Olvi
Pop Media
Radio Helsinki
Suomen Jazzliitto
Unifilm

TUKIJAT
Helsingin kaupunki
Emilie och Rudolf Gesellius fond
Musiikin edistämissäätiö
Nordisk Kulturfond: PULS
Taiteen edistämiskeskus
Thurings Stiftelse

OHJELMA

Su 29.11. klo 12 Way Bakery and Wine Bar
JAZZ KIINNOSTAA -BRUNSSI

Su 29.11. klo 19 GLO Hotel Art
IRO HAARLA PRESENTS: LEO RECORDS
LUCIA CADOTSCH SPEAK LOW (CH/SE/UK)

Ma 30.11. klo 19
SALAKEIKKA

Ti 1.12. klo 20 Kansallismuseo
Y-OTIS (SE/DE/UK)
KIT DOWNES (UK)

Ke 2.12. klo 18.30 Hakola Shop
VILLE HERRALA
TBA 30.9.

Ke 2.12. klo 20 G Livelab
NORDIC JAZZ COMETS:
INGIBJÖRG TURCHI BAND (IS)
KADI VIJA KEY PROJECT (FI)
KJETIL MULELID TRIO (NO)
POST-SUN VISION (SE)
SVANEBORG KARDYB (DK)

To 3.12. klo 18 Helsinki Contemporary
TBA 16.9.

To 3.12. klo 20 Korjaamo
VERNERI POHJOLA QUARTET
DARK HORSE (SE)

Pe 4.12. klo 18 Kahvila Sävy
AINON

Pe 4.12. klo 20 Kuudes linja
TIMO LASSY TRIO FEAT. REISKA LAINE
TBA 14.10.

Pe 4.12. klo 22 Tanner
WE JAZZ DJS

La 5.12. klo 19 Ääniwalli
DEATH HAWKS PLAY SUN RA
ANTTI LÖTJÖNEN QUINTET EAST
TEPPO MÄKYNEN PRESENTS
SUPERPOSITION-FESTIVAALI