Vapaat äänet kiertää Suomea syys- ja lokakuussa

739
lukukertaa
Superposition. Kuva: Tero Ahonen.

Syksyn Vapaat äänet -kiertue esittelee Suomen ja Ranskan jazzkenttien kiehtovimpia ja ennakkoluulottomimpia muusikoita, kun rumpali Olavi Louhivuoren johtama Superposition sekä ranskalaisten pianisti Roberto Negron ja saksofonisti Emile Parisienin duo esiintyvät ympäri maata 22.9.–4.10.2020.

Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantona toteuttama kiertue käsittää yhteensä 16 konserttia, joista kuudessa suomalaiskvartetti ja ranskalaiskaksikko esiintyvät osana saman illan ohjelmaa. Savonlinnassa, Joensuussa, Raahessa, Turussa, Helsingissä ja Tampereella esitettävien yhteisten konserttien lisäksi yhtyeet esiintyvät erikseen Porissa, Kotkassa, Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Loimaalla, Vantaalla ja Seinäjoella.

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia, ja sen musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin. Superpositionin musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon/Edward Vesalan kvarteteista. Louhivuoren rinnalla yhtyeessä soittavat saksofonistit Adele Sauros ja Linda Frediksson sekä basisti Mikael Saastamoinen. Yhtye juhlistaa kiertueella We Jazz Recordsin maaliskuussa 2020 julkaisemaa debyyttialbumiaan Superposition, joka on otettu lämpimästi vastaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Kuuntele Superposition Spotifyssa.

Les Métanuits on visionäärisen ranskalaisen pianistin Roberto Negron muunnelma György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta Métamorphoses nocturnes. Harvoin esitetty, pianolle ja sopraanosaksofonille uudelleensävelletty versio unkarilais-itävaltalaisen säveltäjäsuuruuden teoksesta huokuu leikkimielistä ilkikurisuutta sekä improvisoinnin vapautta. Duokumppaninaan Negrolla on palkittu saksofonisti Emile Parisien, joka on vuosien varrella ilahduttanut suomalaisia kuulijoita sekä oman kvartettinsa kera että duona yhdessä harmonikansoittaja Vincent Peiranin kanssa. Ranskalaisen duon vierailu toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin.

Katso katkelma Les Métanuits -esityksestä Youtubessa.

Superposition
Adele Sauros, tenorisaksofoni / Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofonit / Mikael Saastamoinen, kontrabasso / Olavi Louhivuori, rummut

Roberto Negro & Emile Parisien (FR)
Roberto Negro, piano / Emile Parisien, sopraanosaksofoni

Superposition + Roberto Negro & Emile Parisien
Pe 25.9. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari
La 26.9. klo 16 Joensuu, Konservatorion sali: Roberto Negro & Emile Parisien
La 26.9. klo 20 Joensuu, Kerubin sali: Superposition
Su 27.9. klo 16 Raahe, Raahe-Sali (vierailijana Susanna Kinnunen, tanssi) / järj. Rajatsi
Ma 28.9. klo 19 Turku, Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Ti 29.9. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Ke 30.9. klo 19 Tampere, G Livelab

Superposition
Ke 23.9. Pori klo 19, Validi Karkia -klubi (paikka vahvistuu myöhemmin)
To 24.9. klo 19 Kotka, Nelosteatteri
Ma 28.9. Pyhäjoen kirjasto (koululaiskonsertti)
Pe 2.10. Lappeenranta, Kulttuuritila Nuijamies (vahvistuu myöhemmin)
La 3.10. klo 19 Hämeenlinna, Suistoklubi / Suisto Jazz
Su 4.10. klo 17 Jyväskylä, Vakiopaine

Roberto Negro & Emile Parisien
Ti 22.9. klo 19 Loimaa, Taidetalo / Roberto Negro soolo
Ke 23.9. klo 18 Vantaa, Koivupää Soi – pihakonsertti
To 24.9. klo 18 Vantaa, Koivupää Soi – pihakonsertti
To 1.10. klo 19 Pori, Raatihuone / Validi Karkia -klubi
Pe 2.10. klo 17:30 Seinäjoki, Jaakso-sali, Seinäjoen kirjasto / Jazzoikoon!

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertuemanagerointi: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: MES, AJC, Bureau Export, Spedidam

www.vapaataanet.fi
www.jazzfinland.fi