Vuoden jazzmuusikko 2018 Jussi Lehtonen julkaisi uuden albumin

614
lukukertaa

Yrjö-palkinnon syksyllä 2018 saanut rumpali Jussi Lehtonen julkaisi omaa nimeään kantavan kvartettinsa kanssa uuden albumin ”Connection” 4.9.2020.

Rumputyöskentelystä ja sävellyksistä vastaavan Lehtosen lisäksi kvartetin täydentävät mm. kansainvälisen jazz-supertähden Chris Bottin yhtyeessä työskentelevä pianisti Holger Marjamaa, kontrabasisti Heikko Remmel sekä saksofonisti Joonatan Rautio. Ennakkoon julkaistu single ”Moonshine” pääsi heti julkaisunsa yhteydessä kansainväliselle Jazz X-press soittolistalle Spotifyssa.

Kuuntele Moonshine Spotifyssa!

Yrjö-palkinnon yhteydessä syksyllä 2018 julkaistu Koko Jazz Club -livealbumi aloitti komeasti tämän kvartetin julkaisu-uran, ja nyt julkaistava ”Connection” sementoi kvartetin yhdeksi parhaista tyylilajinsa edustajista pohjoismaissa. Vahvasti jazzin traditiossa kiinni olevassa albumissa sekä yhtyeen keulahahmo että kaikki muusikot pääsevät vahvaan vauhtiin jo heti ensimmäisestä kappaleesta lähtien.

”Levyn nimi viittaa musiikilliseen yhteyteen jonka koen erittäin vahvana kaikkien näiden muusikoiden kanssa. Kukin ymmärtää ja kuulee asioita tietynlaisella herkkyydellä, ja pystyy reagoimaan asiohin nopeasti.  Musiikillisen kielen hallinta sekä huikea käsityötaito antavat oivalliset mahdollisuudet svengaavaan yhteissoittoon! Odotan innolla joka kerta päästessäni musisoimaan näiden hienojen herrasmiesten kanssa”, kertoo Lehtonen.

JUSSI LEHTONEN QUARTET

Jussi Lehtonen, rummut, sävellykset
Joonatan Rautio, saksofoni
Holger Marjamaa, piano
Heikko Remmel, basso

Tracklist:
1. Moonshine
2. The Last Waltz
3. On Beat
4. Day 10
5. Timeout
6. Third Step
7. Song for Hope
8. Conception (säv. George Shearing)

Äänitys: Miikka Huttunen (Koko Jazz Club & Sibelius Akatemia)
Miksaus ja masterointi: Tommi Vainikainen

Julkaisija: Eclipse Music