Flame Jazz starttaa syksyyn kahden esiintyjän konsertilla

496
lukukertaa
JAF Trio saapuu levynjulkaisukiertueellaan Logomoon 12.9. Kuva: Roope Pokki.

Lauantaina avataan Flame Jazz -konserttisarjan syyskausi Logomon Move-salissa ja Facebook Livessä. Suomen Jazzliiton tuottama Kari Ikosen ja JAF Trion yllätyksellinen yhteiskiertue saapuu Turkuun tuoreiden levyjulkaisujen merkeissä.

Pianisti Kari Ikosen uutukainen soolorepertuaari Impressions, Improvisations & Compositions julkaistiin elokuussa saksalaiselle Ozella Music -levymerkille. Nimensä mukaisesti tämän Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikkia varten taiteilija on itse kehittänyt vähintäänkin mullistavan keksinnön, flyygeliin asennettavan Maqiano-laitteen.

– Halusin pystyä soittamaan maqam-asteikkoja mikrointervalleineen flyygelillä. Idea Maqianosta tuli jo aikoja sitten, mutta tuotekehitys vaati runsaasti aikaa. Ensimmäinen käyttökelpoinen prototyyppi valmistui vuosi sitten samaan aikaan kun sävelsin soolopianorepertuaaria. Halusin tietysti käyttää laitetta heti levyllä! Ikonen kertoo.

JAF Trio on hieman Ikosta tuoreempi tuttavuus, jossa soittavat äskettäin Erik Lindströmin rahaston apurahalla palkittu saksofonisti Adele Sauros, kontrabasisti Joonas Tuuri ja tanskalaisrumpali Frederik Emil Bülow. Vuonna 2017 perustettu yhtye tunnetaan mainiona live-esiintyjänä. Trion melodisessa musiikissa ja esiintymisessä on vapautta, joka antaa yhtyeen jokaisen jäsenen luovuudelle tilaa ja nostaa esille jokaisen vahvuudet. Yhtye leikittelee mielellään erilaisilla tahtilajeilla ja tunnelmilla. JAF Trio sai tulokasvuonnaan 2017 We Jazz Rising Star -tittelin, ja We Jazz Records julkaisi kolmikon debyyttialbumin tämän vuoden heinäkuussa.

Yhteiskiertueelta molemmat osapuolet odottavat sekä musiikillista että inhimillistä ajatustenvaihtoa.

– Odotan kiertueelta Karin kanssa kivoja keskusteluja ja ehkäpä myös jammailua! Mielenkiinnolla odotan, mihin suuntaan Karin esitykset kehittyvät kiertueen aikana, Sauros tuumaa.

Ikonen lisää vielä usein unohdetun haasteen sooloartistiudessa:

– Soolokonserttien soittaminen on mukavaa, mutta keikkareissut ovat monesti aika yksinäistä puuhaa. Mahtavaa, kun saa lähteä kiertueelle tuommoisen hienon bändin kanssa!

Kari Ikonen – Impressions, Improvisations & Compositions
Kari Ikonen – piano

JAF Trio (FI/DK)
Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofoni
Joonas Tuuri – kontrabasso
Frederik Emil Bülow – rummut

JAF Trio + Kari Ikonen – Impressions, Improvisations & Compositions
La 12.9.2020 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
S-etu 18 € (max 2 etua / asiakas, ei bonusta)
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen, suosithan lähimaksua kortilla.

Logomoon on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta salissa säilyvät riittävät turvavälit. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia etenkin mahdollisissa jonotustilanteissa. Muistathan noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa! Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla. Voit tukea Turun jazztapahtumatoimintaa ostamalla striimiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 18.9. asti.