Sid Hille esiintyy 500. soolokonsertissaan Temppeliaukion kirkossa ja julkaisee uuden sooloalbumin 23. syyskuuta 2020

642
lukukertaa
Sid Hille. Kuva: Maarit Kytöharju.

Pianisti-säveltäjä Sid Hillen vuonna 2002 aloittama soolokonserttisarja huipentuu tänä
syksynä 500. konserttiin Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Suomen monipuolisimpiin
musiikintekijöihin lukeutuva Hille julkaisee samalla uuden sooloalbuminsa Here – Beyond The Infinite, joka punoo yhteen improvisoidun livekonsertin sekä studiossa äänitettyjen vanhojen syntetisaattorien omalaatuiset soundit.

Kun koronaepidemian myötä yleisö jäi koteihinsa, pianisti päätti jatkaa työtään tyhjässäkin kirkossa. Kevään viisitoista Empty Church -konserttia striimattiin livenä sosiaalisen median kanavissa ja vastaanotto ylitti kaikki odotukset – SatnaMusicin Youtube- ja Facebook -kanavilla julkaistut striimaukset keräsivät huimat 40 000–210 000 katselua konserttia kohden. Syyskaudella 2020 Solo Improvisations -konserttisarja jatkuu taas yleisön edessä koronaepidemian salliessa.

Tyhjän kirkon konsertit inspiroivat Hilleä äänittämään kevätkauden 11. esityksensä
kokonaisuudessaan levynjulkaisua ajatellen. Täysin improvisoitu konsertti päätyi Sid Hillen ja äänittäjänä toimineen perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefan yhteiselle työpöydälle ja studiossa syntyi monumentaalinen äänimaisema, joka julkaistaan albumina Here – Beyond The Infinite Sid Hillen 500. konsertin yhteydessä 23. syyskuuta 2020.

”Äänitimme 2. heinäkuuta Abdissa ”Mamba” Assefan Ambience-studiolla monenlaisia vintagesyntetisaattoreita soolokonserttini päälle. Tuntui kuin olisin pikkulapsi karkkikaupassa. Valitsin soittimia spontaanisti ja leikkien. Etenimme livekonsertin pohjan mukaisesti ja kokonaisuus syntyi vaivattomasti kuin itsestään yhden päivän aikana. Mamba loihti jälkeenpäin erilaisilla kaiuilla aivan mahtavan äänimaailman. Koen, että lopputuloksessa yhdistyvät koko elämäni vaikutuksia, kuten nuoruudessani Donaueschingenissä ‘Musiktage’-festivaalilla kuulemaani nykymusiikki tai
opiskeluaikani pianisti-idolin, hiljattain edesmennyeen Lyle Maysin vaikutteita.”

Soolokonserttien lisäksi Sid Hille on järjestänyt Temppeliaukion kirkossa vuodesta 2018 alkaen Two Moons -sarjaa, jossa pianisti kutsuu arvostamiaan kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä esiintymään kanssaan. Niin ikään improvisaatioon perustuva Two Moons -konserttisarja jatkuu syyskaudella 2020.

Saksalaissyntyinen säveltäjä ja pianisti Sid Hille on yksi Suomen arvostetuimpia ja
monipuolisimpia artisteja, joka tunnetaan muun muassa improvisaatiotriostaan F#,
kamarimusiikkikokoonpanosta Sid Hille Camerata, avantgarde-kvintetistä Contemporary
Collective sekä duoprojekteista kansainvälisten muusikkojen, kuten Herbert Köninghoferin ja Enzo Favatan kanssa. Kansainvälisesti ansioitunut ja palkittu Sid Hille on säveltänyt musiikkia myös big bandeille, kamariorkestereille ja elokuvamaailmassa.

Sid Hillen syyskauden konsertit 2020

Solo Improvisations
keskiviikkoisin klo 10

12.8. / 19.8. / 26.8.
1.9. / 9.9. / 16.9. / 23.9. / 30.9.
7.10. / 21.10.
11.11. / 18.11. / 25.11.
2.12. / 9.12. / 16.12.

Two Moons Chamber Concerts
perjantaisin klo 15

Sid Hille, piano &
21.8. Pepa Päivinen, saksofoni ja huilut
28.8. Susanne & Veli Kujala, urut & haitari
04.9. Ilari Filander, kitara ja elektroniikka
18.9. Herbert Könighofer (AUT), saksofoni ja huilut
25.9. Mark Alban Lotz (NL/D), huilut
09.10. Gunnar Linder (SWE), Shakuhachi
23.10. Nathan Tompson (NZ), kontrabasso
13.11. Ineke van Doorn & Marc van Vugt (NL), laulu ja kitara
20.11. Markus Hohti, sello ja elektroniikka
04.12. Sid Hille Camerata, jousikvartetti

Konserttisarjoja tukevat Helsingin kaupunki, Taike, MES sekä Helsingin seurakuntayhtymä.

Here – Beyond the Infinite
SatnaMusic CD201 (CD/digi), julkaisupäivä 23.9.2020.
Digitaalinen albumi on saatavilla Hillen Bandcamp-sivuilta (sidhille.bandcamp.com).
Bandcampista on myös ladattavissa alkuperäinen 27.5. äänitetty The Empty Church Concert-konserttitallenne.