Joonatan Rautio tähtivieraana Soul What? -yhtyeen kiertueella

1605
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.

Soul What? on basisti Eevalotta Matikaisen johtama super-energinen soul/jazz-yhtye. Yhtyeen debyyttialbumi ”The Silver Lining” julkaistaan 2.5.

Kokoonpano ei kaihda rajojen rikkomista, vaan yhdistelee vapaasti eri tyylilajeja kappaleiden ehdoilla. Soul What?:n muusikot ovat kovan sarjan ammattilaisia ja jokaisen heidän persoonallisuutensa ovat keskeisessä osassa vaikuttamassa yhtyeen musiikkiin. Ominaispiirteitä ovat vahvat kappaleet, luovuus, hetkessä elävä improvisaatio sekä voimakas läsnäolo musiikissa. Soul What?:n ohjelmisto on kokonaan yhtyeen omaa tuotantoa, pääosin englanninkielistä laulettua musiikkia. Kappaleet ovat täynnä tunteita ja antavatkin mahdollisuuden hetken levähtämiseen arjen kiireistä.

Suomen Jazzliiton, Svenska Kulturfondenin ja ESEK:n tukemalla kuuden konsertin levynjulkaisukiertueella Soul What? on vahvistettu saksofonistilla, Joonatan Rautiolla, joka on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä kärkeä.

Soul What?
Eevalotta Matikainen – basso
Toni Porthén – rummut
Martin Söderbacka – kitara/taustalaulu
Mikael Svarvar – koskettimet/laulu/taustalaulu
Riikka Elisabet Hertteli – laulu
Feat. Joonatan Rautio – saksofonit
www.facebook.com/soulwhatfinland

Kiertue:
3.5. Raahe – 3″ Kuppila
5.5. Kokkola – Keski-Pohjanmaan Konservatorio
23.5. Kaustinen – Kaustinen-sali
24.5. Kajaani – Kaukametsän Koutasali
25.5. Vaasa – Doobop Club
26.5. Pietarsaari – Campus Allegro

Kuva: Ulla Nikula.