Digeliuksen Emu on Vuoden Jazzdiggari

1687
lukukertaa

Vuoden 2011 Jazzdiggariksi Jazzmuusikot ry:n hallitus valitsi Digelius Music -levykaupan omistajan, Ilkka ”Emu” Lehtisen. Palkinto myönnetään aktiiviselle jazzkonserteissa ja klubeilla käyvälle kuulijalle, joka osoittaa toiminnassaan aitoa ja jatkuvaa kiinnostusta jazzmusiikkiin sekä edustaa reilua ja avointa yhteisöllistä asennetta. Vuosittain myönnettävä palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa Ravintola Laulumiehissä 2.6.2011 järjestetyssä HelaJazz-tapahtumassa.

Valinnan perusteena on se, että Ilkka ”Emu” Lehtinen on toiminut aktiivisena jazzyleisön ja muusikoiden yhdistäjänä jakamalla tietoa jazzyhtyeistä, levytyksistä ja konserteista. Lehtinen on toiminnallaan osoittanut olevansa jazzmusiikin laaja-alainen lipunkantaja, osoittaen pitkäjänteistä ja yhteisöllistä, kannustavaa asennetta jo 40 vuoden ajan. Hänen liidaamansa Digelius-levykauppa toimii sosiaalisena ympäristönä muusikoiden verkostoitumisessa ja toimii suomalaisen jazzmusiikin info- ja myyntikanavana myös ulkomaisille jazzdiggareille. Lehtinen on myös tukenut jazzmuusikoita järjestämällä konsertteja Digeliuksen tiloissa sekä käymällä itse aktiivisesti konserteissa.

Ensimmäisen, vuonna 2008 jaetun Vuoden Jazzdiggari -palkinnon sai Seppo Hanste, vuonna 2009 Eila Kaarresalo-Kasari ja vuonna 2010 Tasavallan Presidentti Tarja Halonen.

– Haluamme jazzmuusikkoina korostaa aktiivisen, elävää jazzmusiikkia kuuntelemassa käyvän yleisön merkitystä. Jazz on esittävä ja kommunikoiva taidemuoto, jolle yleisökontakti on elinehto, sanoo Jazzmuusikot ry:n puheenjohtaja Reija Lang.

Suomalaista elokuvamusiikkia jazzsovituksina esittävässä HelaJazz -konserttiosuudessa esiintyivät Mirja Mäkelä, Reija Lang, Eero Koivistoinen, Eero Ojanen, Risto Toppola, Ari Poutiainen, Atro ”Wade” Mikkola ja André Sumelius.

Jazzmuusikot ry on perustettu vuonna 1997 ammattimuusikoiden yhteisöllisen toiminnan ja vaikuttamisen moottoriksi. Yhdistyksellä on tällä hetkellä n. 100 muusikkojäsentä. Jazzmuusikot ry on Jazzliiton jäsenyhdistys.

www.myspace.com/jazzmuusikotry