Erik Lindströmin stipendi Panu Savolaiselle

1041
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Suomen Jazz & Pop Arkisto JAPA on myöntänyt vuoden 2011 Erik Lindströmin rahaston apurahan muusikko Panu Savolaiselle.

Lahdesta kotoisin oleva Panu Savolainen on soittanut vibrafonia niin omissa yhtyeissä (Herd, Ohne, Panu Savolainen trio) kuin muun muassa UMOn kanssa. Lisäksi 21-vuotias Savolainen on toiminut lyömäsoittajana useissa sinfoniaorkestereissa. Savolainen opiskelee Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikin osastolla. Hänet valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi 2010.

2500 euron apuraha myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa vibrafonistille. Valinta oli samalla kunnianosoitus rahaston alkupääoman lahjoittaneelle muusikko ja säveltäjä Erik Lindströmille ja hänen pääsoittimelleen. Jazz & Pop Arkiston hallinnoima stipendi myönnetään nuorten suomalaismuusikoiden opintoihin ensisijaisesti ulkomailla. Stipendit olivat haettavana nyt yhdeksännen kerran. Aiemmin stipendin ovat saaneet muun muassa Verneri Pohjola ja Outi Tarkiainen.

Poikkeuksellisesti apurahaa ei tänä vuonna jaettu Erik Lindströmin rahaston perinteisessä illassa toukokuun viimeisenä keskiviikkona. Rahaston ilta järjestetään vasta marraskuussa, jolloin julkaistaan Erik Lindströmin ja stipendiaattien yhteislevy. Myös Panu Savolainen on mukana levyllä.