Verneri Pohjola sopimukseen ACT-merkin kanssa

908
lukukertaa
Verneri Pohjola
Verneri Pohjola on mukana Espalla. Kuva: Maarit Kytöharju, Tampere Jazz Happening 2007.
Verneri Pohjola
Kuva: Maarit Kytöharju, Tampere Jazz Happening 2007.

Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Verneri Pohjola on tehnyt neljän levyn sopimuksen arvostetun saksalaisen levy-yhtiön ACTin kanssa. ACT uudelleenjulkaisi Pohjolan Aurora-levyn kansainväliseen levitykseen tammikuussa.

Verneri Pohjolan Emma-palkittu Aurora on ensimmäinen ACTin julkaisema suomalainen levy ja kerännyt ilmestyttyään laajalti kiitosta kansainvälisessä lehdistössä. Julkistuksen myötä Pohjola yhtyeineen tekee kiertueen Saksassa helmikuussa. Yhtye esiintyy mm. Saksan tunnetuimpiin jazzklubeihin kuuluvassa A-Tranessa Berliinissä. Pohjolan seuraava levy ilmestyy ACTin julkaisemana keväällä 2012.

Vuonna 1992 perustettu ACT on Euroopan johtava itsenäinen levy-yhtiö nykyjazzin saralla. ACT voitti ECHO Jazz -palkinnon vuoden yhtiönä 2010. Sen artisteihin kuuluvat mm. e.s.t – Esbjörn Svensson Trio sekä Grammy-ehdokkaat Vijay Iyer ja Vince Mendoza. Suomalaisia ACTin artisteja on Verneri Pohjolan lisäksi Iiro Rantala.

Trumpetisti Verneri Pohjola (s.1977) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Texicalli Recordsin 2009 julkaisema Aurora on Pohjolan ensimmäinen oma levy. Oman yhtyeensä lisäksi Pohjola vaikuttaa mm. Ilmiliekki Quartetissa ja on tehnyt musiikkia Kristian Smedsin Mr.Vertigo-näytelmään Suomen Kansallisteatterissa. Hän on kiertänyt eri kokoonpanojen kanssa Yhdysvalloissa, Australiassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Aurora / Verneri Pohjola:

”It’s a strikingly beautiful debut that emphatically establishes Pohjola as a potential international jazz star.” All About Jazz, Bruce Lindsay, 14.1.2011

”An artist whose exposure on the ACT label should bring long overdue (and deserved) recognition outside his homeland.” Jazzwise, Stuart Nicholson, 2/2011