Donkey Monkey kiertueella

1522
lukukertaa
Donkey Monkey. Kuva: Pauline Rühl-Saur.
Donkey Monkey. Kuva: Pauline Rühl-Saur.

Tampere Jazz Happeningissä viime marraskuussa yleisönsä valloittanut kahden naisen Donkey Monkey -yhtye on kohta taas täällä! Ranskalais-japanilaisen duon kiertue alkaa Norjassa 8.2. ja päättyy Suomeen helmikuun puolivälissä. Suomessa yhtyettä kuullaan kahdella keikalla, Turun seudun musiikkiopistossa 15.2. ja Helsingin Kanneltalossa 16.2.

Donkey Monkey on ranskalaisen nykymusiikkipianisti Eve Risserin ja japanilaisen rock- ja jazzrumpali Yuko Oshiman luoma otus, joka harppoo genrerajojen yli kokeellisesta elektronikasta ja jazzimprovisaatiosta ragtimeen. Kuusi vuotta Ranskassa ja Euroopassa vaikuttaneen Donkey Monkey’n toinen albumi ”Hanakana” ilmestyy kiertueen alla. Japaniksi tämä sanayhdistelmä tarkoittaa: Onko tämä kukka?

Metafyysisiin kysymyksiin Donkey Monkey vastaa omintakeisin musiikillisin menetelmin. Kaunotar ja hirviö kohtavaat uudelleen ja viihtyvät yhdessä, katsoen toisiaan suopein silmin. Omakohtaista livekohtaamista suositellaan!

Donkey Monkey Ever Risser > piano, preparoittu piano, ääni
Yuko Oshima > rummut, sampler, ääni

15.2. Turun Seudun musiikkiopisto klo 19
16.2. Helsinki, Kanneltalo klo 19

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat Ranskan instituutti ja Afijma
Yhteistyökumppani: Kumu rummut