Pohjoismaisen yhtyekilvan voitto Suomeen

968
lukukertaa

Kvalda-yhtye voitti pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets jazzyhtyekilpailun finaalin, joka järjestettiin Tukholman jazzfestivaalien yhteydessä viime viikonvaihteessa. Kilpailuun saivat osallistua vuonna 1978 tai sen jälkeen syntyneet muusikot. Kansainvälisen tuomariston erittäin korkeatasoiseksi kehumassa finaalissa oli mukana Suomen osanottajan lisäksi yhtye Tanskasta, Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Färsaarilta. Voitto poikii Kvaldalle pohjoismaiden konserttikiertueen, joka järjestetään pohjoismaisten jazzorganisaatioiden toimesta vuonna 2005. Vapaata ilmaisua ja pohjoismaista jazzia musiikissaan yhdistävän Kvaldan jäseniä ovat laulaja Aili Ikonen (s. -82), rumpali Hanne Pulli (s. -82), pianisti Antti Kujanpää (s. -79) sekä basisti Jori Huhtala (s. -84). Yhtye on perustettu syksyllä vuonna 2002 Jyväskylässä.