Ikonen menestyi sävellyskisassa

906
lukukertaa

Säveltäjä-pianisti Kari Ikonen on voittanut ensimmäisen palkinnon Sardinian Jazzorkesterin järjestämässä kansainvälisessä ”ScrivereInJazz 2002” -sävellyskilpailussa. Voitto heltisi kilpailun vapaassa sarjassa. Sävellyskilpailussa oli omat sarjansa myös Sardinian kansanmusiikkiin pohjautuville sävellyksille ja elokuvamusiikille. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna seitsemännen kerran ja siihen osallistui 45 säveltäjää mm. Euroopasta ja Amerikasta.

Kari Ikonen on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta ja työskentelee siellä opettajana. Hän on jo vakiinnuttanut asemansa innovatiivisena säveltäjänä ja pianistina. Vuonna 2000 Ikosen jazzorkesteriteos Luoto voitti ”Julius Hemphill” -sävellyskilpailun Yhdysvalloissa. Maaliskuussa hänen viime vuonna julkaistu levynsä Karikko sai Jazz-Emma -palkinnon.

Edellinen artikkeliSamuli Mikkonen
Seuraava artikkeliFinnish Jazz 2002
Kirjastonhoitaja. Kirjoittelija.
Jaa