Innanen Pasborg Piromalli julkaisi

704
lukukertaa

Arvostettu portugalilainen jazzlevymerkki Clean Feed on julkaissut saksofonisti Mikko Innasen, ranskalaisurkuri Cedric Piromallin ja tanskalaisrumpali Stefan Pasborgin ”Can You Hear It?” -albumin. Levy on kollektiivisesti toimivan trion toinen pitkäsoitto, ensimmäinen ”This Is It” julkaistiin 2021. Kaikki sävellykset ovat kolmikon omia ja uutena aluevaltauksena kahdessa kappaleessa, Innasen sävellyksissä ”Pratsch” ja ”Who Nation-State Isn’t” mukana vierailee saksofonistin tekstien lukijana kanadalainen klarinetisti Lori Freedman.

2019 perustetun yhtyeen kokeneet ja tahoillaan menestyneet ja palkitut muusikot ovat ehtineet soittaa yhdessä erilaisissa yhteyksissä jo pitkään. Innanen ja Pasborg tapasivat Kööpenhaminassa 1998 ja ovat tehneet siitä lähtien tiivistä yhteistyötä. Piromalli ja Pasborg kohtasivat Pariisissa 2000-luvun alussa kun taas Innasen ja Piromallin tiet kohtasivat samoihin aikoihin Suomessa. Heistä kahta kerrallaan on kuultu esimerkiksi seuraavissa kokoonpanoissa ja seuraavien soittajien kanssa: Delirium, Triot with John Tchicai, Triade, Paul Lovens, Teppo Hauta-aho, Ibrahim Electric, Pasborg’s Odessa XL, Wadada Leo Smith, Henrik Otto Donner, Juhani Aaltonen ja TUMO.

Yhtye kiersi ensimmäisen levyn tiimoilta Suomea, Tanskaa ja Ranskaa ja toivoo nyt Can You Hear It? -albumin avaavan heille mahdollisuuksia saavuttaa aivan uutta yleisöä.

Sanottua edellisestä This Is It -levystä:

”Tuloksena on mainio ja monipuolinen kokonaisuus, jossa perinteiseen urkujazziin on ympätty aineksia modernimmastakin jazzista ja rockistakin. Suurimmassa osassa kappaleista on tarttuvat melodiat. Mukana on niin kauniiita balladeja kuin myös rajusti svengaavia vauhtikappaleita kekseliäästi sovitettuina. Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”

Matti Laipio, Jazzrytmit

”All the way we can hear the three musicians who are brilliant instrumentalists. I knew that Innanen and Pasborg fit well together, they have played with each other on and off for many years, but it was a surprise that Piromalli should fit in so well with the ”Northerners”.”

Jan Granlie, Salt Peanuts

”When a Finn, a Dane, and a Frenchman take on the organ trio genre expect it to be funky and supercool. And This Is It is just that.”

Mark Corrot, All About Jazz

”The eight compositions on this record, most by Mikko Innanen, exhibit a broad stylistic and musical spectrum.”

Jan-Erik Holmberg, Finnish Music Quarterly

”This Is It, go ahead, spice it up, shake it up. Here’s your summer cocktail!”

Nicolas Dourlhès, Citizen Jaz