Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2023 Maria Silvennoiselle

388
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju

Muusikkojen liiton vuoden 2023 tunnustuspalkinto on myönnetty Maria Silvennoiselle merkittävästä työstä musiikkialan hyväksi. Silvennoinen on edistänyt musiikkialan vastuullisuutta, jazzmusiikin saavutettavuutta sekä alan yhteisöllisyyttä niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja hänen toimintaansa ohjaa määrätietoinen ja positiivinen ratkaisukeskeisyys. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Jazzliiton toiminnanjohtaja Maria Silvennoinen on työssään edistänyt musiikkialan sosiaalista ja ekologista vastuullisuutta. Silvennoinen on toiminut aktiivisesti hanke- ja verkostoyhteistyössä sekä toteuttanut ja pilotoinut konkreettisia toimenpiteitä Jazzliiton toiminnassa.

Silvennoinen on osoittanut poikkeuksellista aloitteellisuutta ja kyvykkyyttä kestävän kehityksen ja ilmastotyön edistämiseksi kotimaisella musiikkialalla. Hän on onnistunut kokoamaan laajasti alan toimijoita työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Silvennoisen toiminta ei rajoitu vain kirjauksiin paremmasta maailmasta, vaan työtä tehdään ruohonjuuritasolla esimerkiksi Jazzliiton hiilineutraalin kiertuemallin parissa.

Silvennoinen on muun muassa vastannut musiikkialan kestävän kehityksen digitaalisen Elma-alustan kehittämistyön hallinnoinnista ja edistänyt sitä, että musiikin alan toimijat saavat välineitä toimintansa kestävään kehitykseen ekologisesta, sosiaalisesta, kulttuurisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Ennen Jazzliiton toiminnanjohtajan pestiä Silvennoinen on työskennellyt Budapestissa FinnAgoran kulttuuri- ja viestintäpäällikkönä, Etnosoi!-festivaalin tuottajana ja tiedottajana sekä artistimanagerina Allegro Artist Managementissa Suomessa ja Berliinissä. Koulutukseltaan Silvennoinen on musiikin maisteri (MuM, Arts Management, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia) ja filosofian maisteri (FM, musiikkitiede, Helsingin yliopisto).

Palkinto luovutettiin 10. marraskuuta 2023 Tanssin talolla Helsingissä.

5 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä työstä Muusikkojen liiton toimintapiirissä. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1978 alkaen. Palkinnonsaajat >

________________________________

Muusikkojen liitto – Äänen kannattaja

www.muusikkojenliitto.fi

Suomen Muusikkojen Liitto ry on vuonna 1917 perustettu muusikkojen ammattijärjestö, johon kuuluu noin 3 800 jäsentä. Noin kolmannes jäsenistöstä on orkesterimuusikkoja, ja kaksi kolmannesta toimii freelancereina musiikin eri sektoreilla. Muusikkojen liitto omistaa G Livelab -musiikkiklubit ja Radio Helsingin.